• Pregleda: 1372

Komedija "Bracikine vragolije" u sredu u Dečjem pozorištu

Komedija "Bracikine vragolije" u sredu u Dečjem pozorištu

Posle uspešne premijere krajem oktobra prošle godine izuzetnog interesovanja monodrama "Bracikine vragolije" izvedena je u Subotici još nekoliko puta, ali pravi izazov su bila gostovanja van Subotice.

- Mogu da kažem da sam vrlo zadovoljan kako je publika prihvatila "Braciku" i koliko smo se zajedno svi dobor zabavljali. Do sada sam četiri puta nastupao pred mojim Subotičanima, gostovao sam u Malom Iđošu, Srbobranu, Novom Sadu, a tokom leta i na jesen u planu je da se ide malo van Vojvodine, postoje već neki konkretni kontakti, ali otom potom. - kaže Miroslav Čavić, autor i glavni glumac.

"Bracikine vragolije" je priča o glavnom protagonisti Braciki i njegovim avanturama, tajnoj i neuzvraćenoj ljubavi sa Rozikom, kao pregršt situacija sa sveprisutnim Šanjikom, koji je ujedno i prva prepreka ljubavi Bracike i Rozike. Bracika ne odustaje od drage mu Rozike, ali neće mu biti lako. Tu je i divlja svinja koja se na zanimljiv način uključuje u čitavu priču.  Po svedočenjima onih koji su je barem jednom pogledali, kažu u pitanju je monodrama koja će izazvati smeh do suza.

U Dečjem pozorištu u sredu održaće se nova predstava, obogaćena nekim novim "fazonima", jer kako kaže sam autor, svako izvođenje je nova prilika da se improvizuje, ali i da se ubacuju nove fore i situacije.

- Monodrama ima svoju priču i suštinski se držim same koncepcije, odnosno scenarija, ali neretko se desi da kroz interakciju sa publikom uradimo neki spontani izlet van scenarija i iskoristimo momenat da se još malo nasmejemo. To je lepota živog performansa, nikada ne znaš da li će sve proći kako smo zamislili, a često i kada ne prođe ispadne sasvim korektno. - kaže Čavić

Ulaznice za predstavu u sredu, po ceni od 250 dinara, mogu da se kupe u kafeu Slonček i Svon na Radijalcu, u kafani "Bates" i naravno na ulazu u salu Dečjeg pozorišta pred početak predstave.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Sistem Odgovori
Bracike, Rozike, Šanjike i divlje svinje. Baš napredno, evropski, svetski! Da upotpune starlete, splavarke, Zmajeve, doktore i magistre.
Goran Odgovori
Ajde ne sudi knjigu po koricama, pogledaj predstavu ili pitaj nekoga ko je bio pa onda komentariši. Ja sam gledao, ima puno odličnog humora, drži pažnju čitavim tokom i što je najvažnije na kraju dobijaš onaj osećaj dobre energije i odlično ispunjenog vremena! Predstava možda neće biti po tvom ukusu ali nemoj da pljuješ pre nego što si je pogledao!
Mali
@GORAN
Pusti b....u,njemu je samo bitno da komentariše svaku vest i da nervira ljude svaki dan,time se hrani,covek definitivno nije normalan
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.