• Pregleda: 5137

Kolo srpskih sestara proslavilo krsnu slavu Malu Gospojinu

Članice Kola srpskih sestara obeležile su krsnu slavu Roždestvo Presvete Bogorodice, u narodu poznatiju kao Mala Gospojina.
Kolo srpskih sestara proslavilo krsnu slavu Malu Gospojinu

Svečanom obredu rezanja slavskog kolača prisustvovale su članice Kola i mnogobrojni gosti, a ovogodišnji kum je Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra.

- Veličamo i slavimo krsnu slavu Rođenje presvete Bogorodice, mi se ponosimo time i pratimo put Majke Bogoridice da žrtvujemo sve što možemo za dobrobit naše dece, naših najbližih, za one koji su daleko i koji su u nevolji. Budite srećni i ponosni što pripadate rodu koji je herojski bio vekovima, s poštovanjem pristupajte prijateljima, družite se i razgovarajte, ali se razumite, jer je to osnov našeg postojanja – poručila je prof. dr Jelena Birovljev, predsednica Kola srpskih sestara u Subotici. - Budite humani, ponosni što pomažete drugima. Patrijarh Pavle je mnoge mudrosti izrekao, među njima je da mesto rođenja ne biramo, roditelje ne biramo, ali možemo da biramo da budemo ljudi. I želim svima da poručim da budemo ljudi i da to kolo ljudstva širimo dalje.

Kum Ranko Čuljković poželeo je domaćicama srećnu slavu i da svaki dan provode u ljubavi i dobročinstvu i da svoju misiju dugo sprovode.

- Podsetiću na reči Vladike Nikolaja, želim vam da vam svaki dan bude kao najbolji prijatelj sa kojim ćete se jednom dana bez stida i srama sresti u večnosti – poželeo je kum.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Pera Odgovori
Lepo,lepo....
Mik Odgovori
Divne i plemenite zene koje pomazu i svojim delima dobrocinskim izazivaju uzviseni osecaj kod nas koji smo imali prilike da budemo u blizini, da ih slusamo...

Ljudi, budite ljudi.
Amin.
024 Odgovori
Sretna vam slava i da je još dugo slavite.
Istinitost Odgovori
Plemenita organizscijs kojoj zelim sve najbolje od srca .
Uvek u pravu Odgovori
Da se zove "kolo mađarskih sestara" ili "kolo hrvatskih sestara" dobilo bi mnogo više pluseva. Jel tako drage komšije?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.