Komentara: 5
Pregleda: 7662
Foto

Kolo srpskih sestara proslavilo krsnu slavu Malu Gospojinu

21.09.2019. u 23:13h
Izvor: Subotica.com
Članice Kola srpskih sestara obeležile su krsnu slavu Roždestvo Presvete Bogorodice, u narodu poznatiju kao Mala Gospojina.
Kolo srpskih sestara proslavilo krsnu slavu Malu Gospojinu

Svečanom obredu rezanja slavskog kolača prisustvovale su članice Kola i mnogobrojni gosti, a ovogodišnji kum je Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra.

- Veličamo i slavimo krsnu slavu Rođenje presvete Bogorodice, mi se ponosimo time i pratimo put Majke Bogoridice da žrtvujemo sve što možemo za dobrobit naše dece, naših najbližih, za one koji su daleko i koji su u nevolji. Budite srećni i ponosni što pripadate rodu koji je herojski bio vekovima, s poštovanjem pristupajte prijateljima, družite se i razgovarajte, ali se razumite, jer je to osnov našeg postojanja – poručila je prof. dr Jelena Birovljev, predsednica Kola srpskih sestara u Subotici. - Budite humani, ponosni što pomažete drugima. Patrijarh Pavle je mnoge mudrosti izrekao, među njima je da mesto rođenja ne biramo, roditelje ne biramo, ali možemo da biramo da budemo ljudi. I želim svima da poručim da budemo ljudi i da to kolo ljudstva širimo dalje.

Kolo srpskih sestara proslavilo krsnu slavu Malu Gospojinu

Kum Ranko Čuljković poželeo je domaćicama srećnu slavu i da svaki dan provode u ljubavi i dobročinstvu i da svoju misiju dugo sprovode.

- Podsetiću na reči Vladike Nikolaja, želim vam da vam svaki dan bude kao najbolji prijatelj sa kojim ćete se jednom dana bez stida i srama sresti u večnosti – poželeo je kum.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje slave Kola srpskih sestara Obeležavanje slave Kola srpskih sestara Obeležavanje slave Kola srpskih sestara Obeležavanje slave Kola srpskih sestara Obeležavanje slave Kola srpskih sestara Obeležavanje slave Kola srpskih sestara Obeležavanje slave Kola srpskih sestara Obeležavanje slave Kola srpskih sestara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7662
Povezane teme

Kolo srpskih sestara Subotica

ranko čuljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.