Komentara: 0
Pregleda: 7397

Koliko košta prehlada?

26.12.2008. u 15:03h
<p>Lečenje gripa u proseku će vas ko&scaron;tati između 500 i 800 dinara. Iako apotekari kažu da je prodaja lekova povećana u poslednje vreme, Subotičani tvrde da uglavnom izbegavaju lekove, a za prevenciono suzbijanje gripe unose veće količine C vitamina.</p>
Koliko košta prehlada?

Decembar, januar i februar meseci su koji donose najvechi rizik od gripa i prehlade. Najčešći simptoni koji se javljaju su kijavica, sekrecija iz nosa i povišena temperatura. Građani tvrde da se protiv ovih simptoma uglavnom bore na prirodan način izbegavajući lekove. Gužve u apotekama pokazuju da se ljudi, kada do bolesti dođe, ipak oslanjaju da medicinu.

Lekovi koji se najčešće traže uglavnom su slabije vrste. Bez obzira na to da li se lečite lekovima ili samo čajevima i voćem, obe metode iziskuju pražnje vašeg budžeta. Ukoliko se lečite lekovima za Coldreks ćete morati da izvojite 195 dinara, za Aspirin C 220 dinara. Ukoliko imate problema sa bolom u grlu najbolje rešenje je Fitosept koji košta 147 dinara ili Strepsils čija je cena 280 dinara.

Ako ste se odlučili da ipak ne uzimate lekove, najbolje da pijete puno čaja i po mogućosti da jedete limun. U tom slučaju moraćete da izdvojite sledeću sumu novca: 1 kg limuna platićete 80 dinara, dok se cene čajeva razlikuju u zavisnosti od vrste. Najjeftini košta 30, a najskuplji čak 200 dinara. Poslovica kaže: Bolje sprečiti nego lečiti. Ali, ukoliko do bolesti ipak dođe, protiv nje se treba boriti na najefikasniji način. Na vama je da odlučite koji je to.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 7397
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.