Komentara: 21
Pregleda: 5927

Koje izborne liste su podržali Subotičani?

28.02.2022. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Gužve za davanje potpisa podrške, kao i pozivi političkih partija za prikupljanje potpisa sastavni su deo svakog izbornog procesa. Kako nas 3. aprila očekuju parlamentarni izbori, proverili smo koliko je Subotičana svojim potpisom podržalo do sada proglašenih jedanaest izbornih lista.
Koje izborne liste su podržali Subotičani?

Naime, kako bi, najverovatnije, preduhitrila podnošenje brojnih zahteva za informacije od javnog značaja, Republička izborna komisija objavila je podatke o broju overenih potpisa po jedinicima lokalne samouprave. Na osnovu objavljenih dokumenata, pravo da podrži neku od jedanaest izbornih lista iskoristilo je 3.981 punoletni žitelj Subotice.

SUBOTIČANI NA LISTAMA - Republička izborna komisija do sada je proglasila jedanaest izbornih lista koje će 3. aprila odmeriti snage na parlamentarnim izborima. U trci za narodne poslanike je i znatan broj Subotičana. Pročitajte više u povezanoj vesti.

Najviše naših sugrađana dalo je podršku listi broj 3 „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“ – njih 2.185 dalo je svoj potpis kandidatima za narodne poslanike. To je otprilike četvrtina ukupno predatih potpisa jer je reč o manjinskoj partiji sa sedištem u Subotici. 

Vladajuću partiju i listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ na nivou cele Srbije podržalo je skoro 59.000 ljudi, od toga 530 Subotičana. Potpisi su skupljeni iste večeri kada su i raspisani parlamentarni izbori, za samo nekoliko sati, a kako je ispunjena predviđena kvota veliki broj okupljenih nije dao potpis podrške.

Listu „Moramo“ podržalo je 294 Subotičana, listu „Ivica Dačić premijer Srbije“ njih 228, a opozicioni blok „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ 220.

Sa 161 potpisom Subotičani su podržali „Suvereniste“, sa 110 „Milicu Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka zavetnici“, sa 96 „dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, sa 79 „dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“, a sa 78 „Dveri – POKS“. Lista „Muftijin amanet“ nije dobila nijedan potpis podrške iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 5927

Povezane vesti

Povezane teme

prikupljanje potpisa

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.