Komentara: 51
Pregleda: 5137

Političke organizacije počele prikupljanje potpisa za aprilske izbore

16.02.2022. u 15:12h > 17.02.2022. u 11:46h
Izvor: Subotica.com
U toku je prikupljanje potpisa za liste koje se kandiduju za predsedničke i republičke (parlamentarne) izbore. Gradski odbori u Subotici prikupljanju potpise u naredna tri dana. Izbori će se održati 3. aprila.
Političke organizacije počele prikupljanje potpisa za aprilske izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je juče vanredne parlamentarne izbore u Srbiji za 3. april i doneo ukaz o raspuštanju Narodne skupštine.  Nešto ranije predsednik nacionalnog parlamenta Ivica Dačić potpisao je odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština dvanaest gradova i opština. Dačić će početkom marta, 90 dana pred istek madata Vučiću, raspisati i predsedničke izbore za isti dan.

U međuvremenu, političke organizacije su počele izborne kampanje.

Koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" pozvala je Subotičane na prikupljanje potpisa za Izbornu listu „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“. Potpis podrške može se dati danas do 21 čas na dve adrese - Matka Vukovića 8/II i Korzo 6.

Koalicija "Ujedinjeni za pobedu" Srbije čine: Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Demokratski savez vojvođanskih Mađara, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Stranka Makedonaca Srbije, Vlaška stranka i Pokret Slobodna Srbija.

Socijalistička partija Srbije, gradski odbor u Subotici, počeo je sa prikupljanjem potpisa na nekoliko lokacija u Subotici - Otvoreni univerzitet (2. sprat), Mesni odbor SPS-a na Paliću (centar naselja) i Mesni odbor na Prozivci (MZ "Prozivka"). Prikupljanje potpisa je na prve dve lokacije do 19 časova, na Prozivci do 20 časova.

Koalicija "MORAMO" koju čine stranke "Zajedno za Srbiju", Otvorena građanska platforma „Akcija“, Inicijativa „Ne davimo Beograd“, pokret „Ekološki ustanak“ i Mađarski pokret potpise prikuplja u Subotici u četvrtak i petak od 10 do 18 časova u sedišu Mađarskog pokreta, na adresi Šantićeva 25.

Savez vojvođanskih Mađara takođe je danas započeo izbornu kampanju, a među prvima potpise su dali aktuelni lider SVM Ištvan Pastor i potpredsednik Balint Pastor. Lokacije gde se može dati podrška pogledajte ovde.

Gradski odbor Srpske stranke "Zavetnici" u Subotici takođe organizuje prikupljanje potpisa za predaju liste za izlazak na parlamentarne izbori. Građani mogu podršku dati u četvrtak, 17. februara, u kancelariji GrO Subotica na Radničkom univerzitetu (3. sprat), u periodu od 9 do 19 časova.

Srpski pokret "Dveri", gradski odbor Subotica, prikuplja potpise podrške za koaliciju Dveri i POKS. Odbor se nalazi na adresi Korzo 10 (Dafina pasaž), a građani mogu da dođu u četvrtak i petak od 14 do 20 časova, odnosno u subotu od 9 do 13 časova.

Srpska napredna stranka u Subotici saopštila je putem Fejsbuk stranice da je još sinoć, na više lokacija u gradu, završila sa prikupljanjem potpisa za listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Za davanje podrške punoletni građanin mora da se identifikuje dokumentom sa slikom, a potpis (podrška) može se dati samo za jednu izbornu listu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 51
Pregleda: 5137

Povezana vest

Povezane teme

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.