Komentara: 31
Pregleda: 6240

Subotičani u trci za poslanička mesta

26.02.2022. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Republička izborna komisija do sada je proglasila jedanaest izbornih lista koje će 3. aprila odmeriti snage na parlamentarnim izborima. U trci za narodne poslanike je i znatan broj Subotičana.
Subotičani u trci za poslanička mesta

Na listi pod brojem 1 „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“ je 250 kandidata, među kojima su i dosadašnji poslanici Milimir Vujadinović, na 46. mestu, i Nevena Veinović na 153. mestu, kao i Vladimir Grahovac na 237. mestu.

Po brojem 2. biće lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ na kojoj su, između ostalih i Violeta Slović, kapiten ŽFK "Spartak" (120. mesto) i Nebojša Crnogorac, zamenik predsednika Skupštine grada Subotice (189. mesto).

Najviše naših sugrađana je na listi broj 3. „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“, skoro 50, odnosno petina cele liste. Nosilac liste je dr Balint Pastor, dosadašnji narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice, a tu su i Akoš Ujhelji, Daniel Đivanović, Ana Lulić Marki, Anastazia Kokai, Zoltan Kudlik, Marija Kern Šolja, Hajnalka Ileš...

Na listi „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ su Nela Tonković (DS), nekadašnja direktorka Savremene galerije, Robert Šebek (SSP), Aleksandar Ilić i Aniko Pilipović.

Na listi „Dr Miloš Jovanović- Nada za Srbiju“ je Jelica Santrač, odbornica u Skupštini grada (DSS), dok su među kandidatima liste „Milica Đurđević Stamenkovski – ZavetniciSanela Sabo, Luka Radulović, Branislav Jajić i Maja Katić.

Među kandidatima na listi „Boško Obradović – Srpski pokret Dveri“ su Jasenka Kozlica, Radenko Martić, Miloš Cetina i Dalibor Cetina.

Deveta je izborna lista „Moramo – Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović“. Tu izbornu listu je podnela koalicija “Moramo“ Otvorene građanske platforme Akcija, pokreta Ekološki ustanak, Ne davimo Beograd, Mađarski pokret i niz lokalnih pokreta i inicijativa. Od naših sugrađana tu su Arpad Černik (22. na listi), Đerđ Hernjak (122), Geza Kučera (134), Ria Tonković Beni (163) - svi iz Mađarskog pokreta.

Na listi „SUVERENISTI – Saša Radulović (DBJ) – Milan Stamatović (ZS) – dr Jovana Stojković (ŽZS)“, nalazi se dvoje Subotičana - Nikola Štulo i Irena Kovačev, oboje iz DJB.

Na listama „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ i „Muftijin amanet – Usame Zukorlić“ nema naših sugrađana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 6240

Povezana vest

Povezane teme

parlamentarni izbori

republički parlament

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.