Komentara: 14
Pregleda: 5127
Foto

Koalicija "Ujedinjeni za demokratsku Suboticu" sedma lista na izborima za gradsku skupštinu

27.05.2020. u 15:19h
Izvor: Subotica.com
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) na predstojećim izborima nastupiće na svim nivoima vlasti, u široj koaliciji na republičkom i pokrajinskom nivou, a u lokalu, u Subotici, sa strankama LSV i Vojvođanska partija.
Koalicija "Ujedinjeni za demokratsku Suboticu" sedma lista na izborima za gradsku skupštinu

Predstavnici koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu" predali su sinoć Gradskoj izbornoj komisiji listu sa 28 kandidata za odborničku funkciju, odnosno nešto više od 900 potpisa podrške.

Prilikom današnjeg predstavljanja programa rečeno je da je ova lista za sada šesta u Vojvodini na kojoj je DSHV deo, a to su Zrenjanin, Novi Sad, Beočin, Bač, Nova Crnja i poslednja za sada - Subotica, svi pod koalicijom "Vojvođanski front". Iz DSHV poručuju da im je cilj da učestvuju na izborima u 10 lokalnih samouprava, a u Subotici računaju na oko 10 odborničkih mesta.

- Naša politička platforma i opredeljenje da budemo u ovom bloku su jasni. Evropska unija za Srbiju ne bi smela imati alternativu. Kada je u pitanju uređenje države, mi smo za modernu Srbiju, za državu u kojoj će na delu biti vladavina prava, u kojoj će se demokratija ostvariviati u punom kapacitetu, da ćemo iamti nezavisne institucije, mediji biti slobodni, ali i za Srbiju evropski uređenu državu, visoko decentralizovanu, sa vrlo snažnim regionalnim autonomima kao što je Vojvodina, sa vrlo snažnim ovlašćenjima lokalnih samouprava, gde bismo dali svoj doprinos da je učinimo i efikasnom, kompetentnom i transaprentnom. da bude servis građana, ono što danas nije - rekao je Tomislav Žigmanov, predsednik DSHV-a.

Koalicija "Ujedinjeni za demokratsku Suboticu" sedma lista na izborima za gradsku skupštinu

Žigmanov je rekao, između ostalog, da će DSHV kao deo koalicije "Vojvođanski front" zainteresovan da pomogne Srbiji da izgrade dobri odnosi sa drugim susednim državama kao što je to slučaj sa Mađarskom.

Izbori na svim nivoima održaće se 21. juna. Građani će do 5. juna biti u prilici da zatraže uvid, odnosno izmenu ili brisanje u Jedinstveni birački spisak.

Izvor: Subotica.com
Promocija programa koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu" Promocija programa koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu" Promocija programa koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu" Promocija programa koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu" Promocija programa koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu" Promocija programa koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu" Promocija programa koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu" Promocija programa koalicije "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Suboticu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5127

Povezana vest

Povezane teme

dshv

demokratski savez hrvata u vojvodini

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.