Komentara: 8
Pregleda: 3160

Koalicija Građani i građanke Srbije danas predaje lokalnu izbornu listu

08.04.2016. u 00:00h
Izvor: Koalicija Građani i građanke Srbije
Saopštenje informativne služba Koalicije Građani i građanke Srbije prenosimo u celosti.
Koalicija Građani i građanke Srbije danas predaje  lokalnu izbornu listu

Koalicija Građani i građanke Srbije predaće danas izborne liste za lokalne izbore u Subotici, kao i za izbore za skupštine Vojvodine i Srbije. Koaliciju Građani i građanke Srbije čine Romska partija i Partija Bunjevci građani Srbije.

Koaliciju su javno do sada podržali Centar za ljudska prava nacionalnih manjina Srbije, Vojvođanska udruga Hrvata, Vojvođanska asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Zajednica udruženja žrtava Drugog svetskog rata Srbije i Transparentnost za jug Srbije.

Program Koalicije Građani i građanke Srbije posvećen je zapošljavanju, podsticanju preduzetništva, socijalnoj zaštiti, te zaštiti, ostvarivanju i unapređenju manjinskih i ljudskih prava, kao i prava žrtava Drugog svetskog rata.

Koalicija Građani i građanke Srbije pripadnicima romske zajednice čestita Međunarodni dan Roma, ističući kako je 8. april dan koji treba da nas podseti da je najbrojnija manjinska zajednica u Srbiji još uvek izložena diskriminaciji.

Ukazujemo na težak položaj Roma u Srbiji, kako bismo zajedničkim  naporima unapredili položaj romske zajednice. Naš je zadatak da uključimo Rome u širu društvenu zajednicu i da kroz programe obrazovanja, zapošljavanja, socijalnog stanovanja i brige o deci i nadalje činimo sve što je u našoj moći da Romi postanu ravnopravni građani Republike Srbije. Integracija Roma mora da bude konstantan zadatak svih odgovornih subjekata kako u državi, tako i u civilnom društvu, a ne samo povod za svečanost 8. aprila.

// kraj saopštenja

Izvor: Koalicija Građani i građanke Srbije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 3160
Povezane teme
lokalni izbori subotica lokalni izbori u subotici lokalni izbori 2016 izbori 2016 građani i građanke srbije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.