• Pregleda: 3121

Koalicija Građani i građanke Srbije danas predaje lokalnu izbornu listu

Saopštenje informativne služba Koalicije Građani i građanke Srbije prenosimo u celosti.
Koalicija Građani i građanke Srbije danas predaje  lokalnu izbornu listu

Koalicija Građani i građanke Srbije predaće danas izborne liste za lokalne izbore u Subotici, kao i za izbore za skupštine Vojvodine i Srbije. Koaliciju Građani i građanke Srbije čine Romska partija i Partija Bunjevci građani Srbije.

Koaliciju su javno do sada podržali Centar za ljudska prava nacionalnih manjina Srbije, Vojvođanska udruga Hrvata, Vojvođanska asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Zajednica udruženja žrtava Drugog svetskog rata Srbije i Transparentnost za jug Srbije.

Program Koalicije Građani i građanke Srbije posvećen je zapošljavanju, podsticanju preduzetništva, socijalnoj zaštiti, te zaštiti, ostvarivanju i unapređenju manjinskih i ljudskih prava, kao i prava žrtava Drugog svetskog rata.

Koalicija Građani i građanke Srbije pripadnicima romske zajednice čestita Međunarodni dan Roma, ističući kako je 8. april dan koji treba da nas podseti da je najbrojnija manjinska zajednica u Srbiji još uvek izložena diskriminaciji.

Ukazujemo na težak položaj Roma u Srbiji, kako bismo zajedničkim  naporima unapredili položaj romske zajednice. Naš je zadatak da uključimo Rome u širu društvenu zajednicu i da kroz programe obrazovanja, zapošljavanja, socijalnog stanovanja i brige o deci i nadalje činimo sve što je u našoj moći da Romi postanu ravnopravni građani Republike Srbije. Integracija Roma mora da bude konstantan zadatak svih odgovornih subjekata kako u državi, tako i u civilnom društvu, a ne samo povod za svečanost 8. aprila.

// kraj saopštenja

Izvor: Koalicija Građani i građanke Srbije

povezane teme

8
Vesko Odgovori
Ako nas vi ne izvucete iz krize, onda niko nece. Nadam se da imate dobre kadrove, da nisu
dipolomirali na livadi ili buvljaku. Mogli bi zajedno sa Maglaevim pokretom i buducnost nam
je zagarantovana. Samo jos da pitam, hoce te vratiti otete penzije, smanjiti poreze, zaposlja
vati mlada ili stare, ili jedne i druge?
easy58 Odgovori
ma mi malo svi da poradimo na razvoju privrede i poljoprivrede pa ce bit za resavanje problema manjinskih zajednica. kad se nema iz cega to znaci da treba zasukati rukave raditi a za to treba stvoriti uslove. sve u svemu trebamo praviti radna mesta i to je najveca pomoc svima koji hoce da zive od sopstvenog rada pa ce ostati i za ostale stvari kao kulturne zajednice manjina itd.
safet Odgovori
ovi ce nas sigurno izvaditi iz krize!!! sve se dvoumim da l da glasam za onog radulovica diletanta ili za ove. ovi sigurno povecavaju plate za 300% a ukidaju poreze sve do jednog! moreee, sve vas treba vucic pod katanac a ne da trabunjate bezveze.
earthworker Odgovori
sefete ovo je vucicev trojanac jednako kao i ti :D sto se ne konsultujes sa bazom glede kvalitetnijeg botovanja?
bunjevac Odgovori
Samo vam fali još Mirko i Boris Bajić i bili bi kompletni, sa prosperitetnim programom za izlazak iz krize i rešavanje kredita u švajcarskim fracima.
Ratko Odgovori
Sta se bunite pa zar oni nisu ljudi,oni su drugi po broju stanovnika u Srbiji pa mora i njih neko da predvodi nekima je ovo trn u oko ali nek budu ujedenjeni pa do POBEDE,zelim im sve najbolje.
Prof007 Odgovori
Građani i građanke Srbije u službi SNS-a.Tako bi trebalo da glasi naziv liste pa da ljudi koji glasaju imaju pravi pregled situacije.
veliki strucnjak Odgovori
Ovi ce se brzo dodvoriti samo je pitanje kome....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.