Komentara: 63
Pregleda: 14847

Ko se sapleo o betonske kocke?

16.12.2015. u 17:06h
Izvor: RTV City
Popločavanje trotoara oko Gradske kuće koje u toku izazvalo je burne reakcije građana sudeći po pisanjima na pojedinim internet portalima, a i na adresu naše redakcije pristigle su brojne primedbe.  Naime, građani tvrde da su radovi izvedeni veoma loše u šta smo se i sami uverili na licu mesta.
Ko se sapleo o betonske kocke?

Kontaktirali smo nadležne, ali nismo uspeli da dobijemo odgovor ko je kriv za ovako izvedene radove, ali i samo idejno rešenje, jer se čini da svi peru ruke od ovog projekta.

Betonske kocke već na prvi pogled deluju u najmanju ruku neprivlačno, a kada se malo bolje zagledate i prošetate novom stazom shvatite da je pune neravnina i ulegnuća. Problematičan je, kako izbor materijala za trotoar oko subotičke secesijske lepotice, tako i sam kvalitet radova.

Nije to bio utisak samo naše ekipe koja je izašla na teren, već su slična zapažanja imali i prolaznici sa kojima smo razgovarali. Takođe, građani se pitaju i gde je rasveta za koju je pre nekoliko godina izdvojena prilična suma novca.

Ko se sapleo o betonske kocke?

U Direkciji za izgradnju Grada, koja sprovodi pomenutu rekonstrukciju trotoara, kažu da oni samo rade prema planskoj i urbanističkoj dokumentaciji koju je izradio Zavod za urbanizam.

Kada je u pitanju rasveta koja je uklonjena, u Direkciji ističu da je bila nefunkcionalna, kao i da su se brojni građani žalili na istu, te da  će biti pronađeno bolje rešenje za osvetljenje Gradske kuće.

U Zavodu za urbanizam,  niko nije bio raspoložen da stane pred kamere naše televizije, ali tvrde da oni nisu odgovorni za izbor betonskih kocki, odnosno da je prema urbanističkom projektu koji je javnosti predstavljen u junu,  za ovaj deo grada bio predviđen granit i klink opeka.

Ko se sapleo o betonske kocke?

Takođe, u Zavodu smo saznali da je nakon odustajanja od rekonstrukcije ulice Age Mamužića, preostalo 10 miliona dinara iz budžeta koji su morali biti utrošeni do kraja godine, pa je novac brzinski preusmeren za trotoar oko Gradske kuće, koji košta 7,2 miliona dinara.  

I dok se Direkcija i Zavod, čije spajanje je inače u toku, ne dogovore ko je nadležan za sporne betonske kocke, donosioci odluka u ovim preduzećima građanima svakako duguju odgovor na pitanje: Ko je odgovoran za naruživanje trotoara oko Gradske kuće o njihovom trošku?

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 63
Pregleda: 14847

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.