Komentara: 45
Pregleda: 9022

DS: Jeftin beton umesto granita oko Gradske kuće

14.12.2015. u 15:47h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Informativne službe GrO DS Subotica prenosimo u celosti.
DS: Jeftin beton umesto granita oko Gradske kuće

U gradu Zrenjaninu se ovih dana realizuje projekat popločavanja granitnim kockama prostora oko Gradske kuće. I u Subotici se popločava prostor oko Gradske kuće, ali na takav način da su mnogobrojni građani i mediji poslednjih dana skrenuli pažnju na krajnje problematičan kvalitet izabranih materijala i radova.

Pre više od dve godine, kada je pripreman konkurs za idejno rešenje plana uređenja pešačke zone, u propozicijama je jasno stajalo da se popločavanje može projektovati od kamena granita ili klinkera visokog kvaliteta.

Radovi na uređenju i popločavanju pešačke zone u jednom gradu izvode se jednom u nekoliko decenija te stoga i primenjeni materijali moraju da budu ne samo estetski primereni, nego i trajni.

Koliko znamo, i prvonagrađeno rešenje je predvidelo popločavanje granitom. Pre neki dan su, međutim, oko Gradske kuće osvanule jeftine betonske kocke i nekvalitetno izvedeni radovi.

Drugo, Direkcija za izgradnju je tokom 2007. i 2008.  godine realizovala projekat osvetljenja cele teritorije opštine sa 20.000 štedljivih svetiljki. Posebna pažnja je bila posvećena rekonstrukciji javne rasvete u zaštićenom jezgru grada. Kruna projekta bilo je dekorativno osvetljenje Gradske kuće na koje su, verujemo, svi Subotičani bili ponosni. Neko je, međutim, u sklopu projekta postavljanja betonskih kocki odlučio da ukloni reflektore koji su iz partera osvetljavali Gradsku kuću umesto da ih samo pomeri pola metra od objekta ukoliko su bili smetnja pešacima. Pitamo se ko je doneo odluku da Gradska kuća ponovo  bude u polumraku.

Pitamo gradsku vlast zašto o urbanističkom planu uređenja pešačke zone nije konsultovana Skupština grada, kada odbornici daju saglasnost i na urbanističke planove od mnogo manjeg značaja? Ko je samovoljno doneo odluku da se granitno popločavanje zameni jeftinim betonskim kockama i kolika je vrednost ovako izvedenih radova?

 // kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 45
Pregleda: 9022

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Povezane teme

DS Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.