Komentara: 0
Pregleda: 1825

Književni klub Fondacije "Danilo Kiš" nastavlja s radom

03.09.2020. u 17:45h
Izvor: Subotica.com
Prvi susret mladih ljubitelja pisane reči zakazan je za petak, 4. septembar, u prostorijama Fondacije "Danilo Kiš", s početkom u 20 časova. Kroz istoriju književnosti članove kluba će i ove godine voditi profesorka srpskog jezika Sanja Babić i psihoterapeut Jelena Janjić.
Književni klub Fondacije "Danilo Kiš" nastavlja s radom

U ovoj školskoj godini članovi Knjiženog kluba radiće na razvoju pisane i govorne kulture, poboljšanju umeća pisanja pismenih radova, razvijaće logiku i istraživati podsvest, a takođe će unaprediti rad na sebi i imati priliku da ispolje svoje emocije.

- Krećemo od praistorije, odnosno od književnosti pre nove ere, te ćemo se prvo baviti grčkom i rimskom mitologijom. Na teoriju ćemo se nadovezati govornim i pisanim vežbama, pa će članovi kluba stvarati svoje bogove, mitologiju i radiće po uzoru na književnost koju u tom trenutku obrađujemo - objašnjava Sanja Babić, profesorka srpskog jezika.

Književni klub Fondacije "Danilo Kiš" nastavlja s radom

Sanja Babić

Kao i do sada, Književni klub će se održavati u ustaljenom terminu, svakog petka od 20 časova, a novina je da će umesto dva, susret trajati sat vremena i da će se rad odvijati uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

- Obezbedili smo dezobarijeru na ulasku u objekat, imamo pripremljena dezinfekciona sredstva za suvo pranje ruku, a takođe će se između članova održavati distanca od najmanje dva metra, uz obavezno nošenje zaštitnih maski svih učesnika susreta - dodaje Babić.

Književni klub Fondacije "Danilo Kiš" nastavlja s radomKnjiževni klub Fondacije "Danilo Kiš" namenjen je učenicima završnih razreda osnovne škole i srednjoškolcima, ali i svim mladim ljubiteljima pisane reči, koji mogu da se priključe klubu prijavom na mejl office@danilokis.rs. Učešće je besplatno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1825
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

književni klub

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.