• Pregleda: 2043

Knjige za školu u Višnjevcu

Učenici OŠ „Hunjadi Janoš“ iz Čantavira, koji pohađaju ogranak i Višnjevcu, dobili su danas knjige vredne 25 hiljada dinara. Vredan poklon školarcima su obezbedili organizatori i učesnici “Sajma knjiga Subotica 2019”.
Knjige za školu u Višnjevcu
Knjige su namenjene đacima nižih razreda a odabrale su ih učiteljice ove škole.

- Izdavači su nam se kao i prethodnih godina obratili sa molbom za saradnju, koja se ogleda u tome da mi njima ne naplatimo taksu za postavljanje štandova, a oni u to  ime poklone knjige nekoj od subotičkih škola.  Prethodnih godina donaciju su dobili škola  “ Dositej Obradović” i Dom za decu “Kolevka” a sada je priliku da obraduje svoje đake imala škola u Višnjevcu – naglasila je Nataša Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Gabor Sabo, zamenik direktora OŠ „Hunjadi Janoš“, kaže da je ova donacija fantastična prilika da se obogati školska biblioteka.

- Pored centralne škole u Čantaviru, imamo isturena odeljenja u Višnjevcu i Bačkom Dušanovu,  što znači ukupno 550 đaka, te ćemo imati koga da obradujemo – ističe Sabo.

U ime organizatora Sajma knjiga, Ema Kostić zahvalila se Gradu Subotica, JKP „Čistoća i zelenilo“ i preduzeću "Tržnica" na izuzetno dobroj saradnji i pomoći.

- Predstavila su se četiri izdavača koji sarađuju sa 70 izdavačkih kuća i školama smo pomogli daivajući im enciklopedije, prilagođene uzrastu, štiva za mlađu i stariju decu... – ističe organizatorka. – Sajam će trajati do 31. marta a štandovi su otvoreni od 9 do 20 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.