Komentara: 17
Pregleda: 8745

Ključevi Grada u rukama novog Gradonačelnika

16.07.2012. u 13:07h
Izvor: SuMedija
Bivši gradonačelnik Saša Vučinić predao je jutros ključeve grada novoizabranom prvom čoveku Subotice, Modestu Duliću, i na taj način simbolično je obavljena primopredaja dužnosti.
Ključevi Grada u rukama novog Gradonačelnika

- Ponosan sam na sve što je urađeno u prethodnom periodu, jer je Subotica i pored očajne ekonomske situacije u celom svetu uspela da krene putem razvoja.

Završena je izgradnja Prečistača otpadnih voda, krenuli smo s rekonstrukcijom Velikog parka, Velike terase i Ženskog štranda na Paliću, pribavili smo dva miliona kvadratnih metara gradskog građevinskog zemljišta, oformili Industrijsku zonu i u nju doveli renomirane svetske firme.

Takođe, asfaltiran je veliki broj ulica u svim mesnim zajednicama, i probijena je ulica 51. divizije, čime su stanovnici četiri gradska naselja dobili bolju vezu sa gradom i Palićem. Sigurno je da će novom gradonačelniku biti teško, jer ekonomska kriza nije prošla i Subotica je sada opozicioni grad, ali verujem u novo gradsko rukovodstvo – rekao je Vučinić i poručio Duliću „da mu interesi grada uvek budu iznad vladajuće koalicije“.

Ključevi Grada u rukama novog GradonačelnikaModest Dulić, novi gradonačelnik, izrazio je nadanja „da će i on za četiri godine moći da se pohvali sa ovoliko urađenih projekata i rešenih problema za građene Subotice“.

- Ova funkcija sa sobom nosi ogromnu odgovornost, naročito kada se ima u vidu činjenica da ekonomska kriza nije prošla, da smo opozicioni grad i da su pokrajinski fondovi presušili. Ipak, postoje predispozicije za dalji napredak Subotice i mi ćemo potruditi da proširimo Industrijsku zonu novim renomiranim kompanijama iz zemlje i inostranstva, a doći će i do promene poreske politike prema malim i srednjim preduzećima kako bismo im olakšali poslovanje.

Isto tako, nastojaćemo da firmama koje su u restruktuiranju nađemo strateške partnere kako ne bi došlo do novih otpuštanja – rekao je Dulić i dodao „da Sašu Vučinića vidi kao deo svog budućeg najužeg tima, zbog ogromnog znanja i iskustva koje poseduje“.

Modest Dulić je prilikom jutrošnje primopredaje obećao i dobru saradnju sa medijima.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 8745
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

izbor gradonačelnika

ključevi grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.