Komentara: 14
Pregleda: 20844
Video
Foto

Klizanje na zaleđenom jezeru Palić nije bezbedno!

09.01.2017. u 15:54h
Izvor: Subotica.com
Iako su proteklog vikenda mnogi naši sugrađani uživali u zimskim sportskim aktivnostima na zaleđenom Palićkom jezeru, u Vodoprivrednom društvenom preduzeću DTD „Severna Bačka“ poručuju da klizanje i hodanje po jezeru nije bezbedno.
Klizanje na zaleđenom jezeru Palić nije bezbedno!

Preduzeće DTD „Severna Bačka“ svakodnevno vrši regulaciju nivoa četvrtog sektora i Krvavog jezera i evakuaciju viška voda, te prati debljinu leda. Utvrđeno je da je debljina leda u priobalju na Palićkom jezeru oko 12 cm, što prema rečima v.d. direktora DTD „Severna Bačka“, Aleksandra Kiša, nije dovoljno za bezbedno klizanje ili hodanje.

Klizanje na zaleđenom jezeru Palić nije bezbedno!

Klizanje na zaleđenom jezeru Palić nije bezbedno!

UPOZORENJE: Klizanje na zaleđenom jezeru nije bezbedno!

- Postoji protok kroz Palićko jezero i nemoguće je da neko tvrdi da je to integralna debljina čitavom površinom. To isto važi i za Krvavo jezero, kako je ono manje površine protok vode u njemu je i veći, te nikako nije bezbedno za klizače. Apelujem na starije građane da čuvaju svoju i bezbednost najmlađih, te da ne koriste površine za klizanje, jer im niko ne može garantovati da neće doći do pucanja leda i incidentnih situacija - poručuje Aleksandar Kiš.

Dodatni razlog da se izbegava hodanje i klizanje predstavlja pojava snega na zaleđenom jezeru, jer prema rečima stručnjaka sprečava da se uoči topljenje ili stvaranje pukotina na ledu.

U nastavku pogledajte video snimljen tokom jučerašnjeg dana, kao i fotografije u povezanom fotoalbumu.

Izvor: Subotica.com
Klizanje po zaleđenom jezeru Palić Klizanje po zaleđenom jezeru Palić Klizanje po zaleđenom jezeru Palić Klizanje po zaleđenom jezeru Palić Klizanje po zaleđenom jezeru Palić Klizanje po zaleđenom jezeru Palić Klizanje po zaleđenom jezeru Palić Klizanje po zaleđenom jezeru Palić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 20844

Povezane vesti

Povezane teme

jezero palić

zaleđeno jezero palić

klizanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.