Komentara: 10
Pregleda: 4819

Klima uređaj u dva gradska autobusa

02.07.2014. u 16:31h
Izvor: RTV Yueco
Jedna trećina voznog parka JP “Suboticatrans” ima klima uređaje i to uglavnom prigradski i međugradski autobusi, dok svega dva gradska vozila imaju klimu. Iako je večita dilema da li klima u gradskim autobusima pomaže, zbog stalnog otvaranja i vrata i prozora, u ovom preduzeću ističu da bi ipak bilo korisno imati ih svim autobusima. Bolja iskorišćenost klima uređaja je u solo vozilima, za razliku od zglobnih, odnosno popularnim harmonika vozilima, gde se ugrađaju dve klime, pa je potrošnja freona i goriva veća.
Klima uređaj u dva gradska autobusa

Rastko Zdravković jedan je od korisnika javnog prevoza u Subotici. S obzirom na to da je neko vreme proveo u Engleskoj i da mu je ovo prvi put da se vozi gradskim prevozom u Subotici, nakon što se vratio iz inostranstva, Rastko ističe da se naši autobusi dosta razlikuju u onih u kojima se on vozio u Engleskoj, a jedna od stvari je upravo i aklimatizovanost unutar autobusa.

U prigradskoj liniji 16 autobusa ima klima uređaj, 6 u međugradskoj i 2 u gradskoj vožnji. Temperatura koja se preporučuje ukoliko autobus ima klima uređaj, jeste 5 do 6 stepeni manje u odnosu na spoljašnju temperaturu, kako se ne bi pravila velika temperaturna razlika. Po rečima zaposlenih u Suboticatransu, mnogo je isplativije kupiti autobus sa postojećom klimom, nego naknadno ugrađivati u stare autobuse. Ipak zbog ekonomske krize prethodnih par godina u preduzeću nisu imali sredstava da kupe nove autobuse.

U skladu sa politikom preduzeća, odnosno modernizacijom pružanja usluga, u planu je kupovina novih autobusa, ne samo sa klima uređajima nego i autobusi sa tzv “niskim ulazom”, ali će se ti planovi ostvarivati u zavisnoti od finansijske situacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4819
Povezane teme

Suboticatrans

autobus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.