Komentara: 2
Pregleda: 2060
Foto

„Kizurovci“ predstavili zanimljiviju stranu nauke

11.02.2023. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
Da matematika, fizika i hemija nisu bauk, istorija nije suvoparna a geografija nezamisliva na praktičan i zanimljiv način pokazali su đaci OŠ „Kizur Ištvan“ gde je održan peti „Festival nauke“.
„Kizurovci“ predstavili zanimljiviju stranu nauke

O životu Huna na ovim prostorima svi smo učili, a kako je to izgledalo pokazali su đaci četvrtog razreda.

- Zaista su se jako potrudili i napravili maketu prapostojbine Huna iz 4.i 5. veka, pokazali kako su oni živeli. Dosta je dugo trajalo ali su zaista sjajni - ponosno će nastavnica istorije Hajnalka Kajdoči. - Stariji đaci su mlađima pripremili slike istorijskih likova o kojima učimo za bojenje.

„Kizurovci“ predstavili zanimljiviju stranu naukeNedaleko od hunskih zemunica proradili su vuklani koje su aktivirale učenice sedmog razreda.

- Vulkani su od plastelina a erupcija je od sirćeta i sode bikarbone. O vulkanima smo učili  na geografiji, a sada smo napravili svoje – objašnjavaju nam devojčice.

Već pet godina „Festival nauke“ okuplja brojne đake koji prezentuju ono što su tokom godine učili na časovima i sekcijama.

„Kizurovci“ predstavili zanimljiviju stranu nauke

- Želimo da pokažemo da je svaki predmet zanimljiv za sebe i da probudimo znatiželju kod dece. Iz svakog predmeta dete može da nađe neki segment koji ga interesuje i da ga istražuje, a mi smo tu da ih podržimo i razvijemo njihova interesovanja – poručuje Zoran Vujković, profesor tehnike, tehnologije i informatike.

„Kizurovci“ predstavili zanimljiviju stranu nauke

Izvor: Subotica.com
V Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan" V Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan" V Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan" V Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan" V Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan" V Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan" V Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan" V Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2060
Povezane teme

Škola Kizur Ištvan

OŠ Kizur Ištvan

festival nauke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.