Komentara: 14
Pregleda: 6649

Kelebijska šuma u rukama (ne)odgovornih građana

15.08.2013. u 14:26h
Izvor: JKP "Čistoća i zelenilo"
Saopštenje Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo" u kojem se obraćaju građanima Mesne zajednice "Kelebija" i korisnicima Kelebijske šume prenosimo u celosti.
Kelebijska šuma u rukama (ne)odgovornih građana

Poštovani građani Kelebije, JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica nije u mogućnosti da odgovori na zadovoljavajući način zahtevima i opravdanim primedbama u vezi uređenja prostora Kelebijske šume sa aspekta prisutnosti smeća. Vandalizam sa kojim se susrećemo, svi zajedno i razmere uništavanja  životne sredine su dostigle razmere, da na ovaj način pokušamo da stvorimo preduslove za normalan i civilizacijski odnos.

Naime, neopravdan priliv smeća, koji se svakodnevno dešava na prostoru šume i postupci pojedinaca koji dovode do ovoga, očito upućuju da je potrebno izvršiti radikalne mere, koje se moraju preduzeti. Prva i osnovna je da svi zajednički poštujemo Odluku o čistoći, koju je donela Skupština Grada,  a koja podrazumeva da se u prelaznom periodu odnošenje smeća iz prigradskih MZ vrši putem tipskih vreća. JKP “Čistoća i zelenilo” je u stanju i mogućnosti da smeće iz vaše MZ shodno Odluci redovno odnosi . Prema tome, ne postoji ni jedan razlog da stanovnici  MZ odlažu i deponuju otpad u šumi, na neprimeren način. Svakako to neće zaustaviti one koji smeće donose iz okoline o čemu imamo i foto dokumentaciju. Potrebna je šira akcija koja će se sprovesti kroz institucije sistema počevši od građana, organa MZ, JKP, komunalne inspekcije, i organa lokalne samouprave kako bi se ovome stalo na put. Okupljanjem svih oko minimalnog zajedničkog sadržaoca a to je   uredan i lepši grad, uvereni smo da će se problem pojave divljih deponija i neprihvatljivog okruženja u kojem živimo, svesti na najmanju moguću meru.

U tom smislu pozivamo sve korisnike naših usluga da iskoriste mogućnost nabavke tipskih žutih vreća za odlaganje smeća i na taj način obezbedite uslugu odnošenja smeća koju smo Vam dužni pružiti. JKP “Čistoća i zelenilo”  u tom pogledu stoji na raspolaganju svim građanima MZ Kelebija, kao i grada Subotice, jer mi postojimo zbog Vas i Vama smo na usluzi.

Izvor: JKP "Čistoća i zelenilo"
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6649

Povezane zviždaljke

Povezane teme

majdan

jkp čistoća i zelenilo

kelebijska šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.