Komentara: 0
Pregleda: 3204

Kelebija - Subotica, nastavljaju se radovi

24.05.2011. u 22:57h
Izvor: Radio Subotica
Kelebija - Subotica, nastavljaju se radovi

Za deonicu Kelebija – Subotica za deset dana Koridori Srbije objaviche javni tender za izmeštanje preostalih 6 dalekovoda na ipsilon kraku. Pri kraju je kompletiranje tenderske dokumentacije i nakon izmeštanja dalekovoda očekuje se da će se intezivirati radovi na obilaznici poznatojoj kao Y krak. Nedostaje još da za se završi kompletna tehnička dokumentacije, odnosno dopuna Glavnog projekta otvorene trase koja je u završnoj fazi. Imovinsko pravni odnosi rešeni na 95 % deonice, preostali su da se reše samo slučajevi u kojima traje ostavinski postupak ili se vlasnici do sada nisu odazvali na pozive. Na deonici Horgoš- Novi Sad u dužini od preko 53 kilometara postavljena su dva sloja asfalta i očekuje se da 01. juna počinje postavljanje završnog, trećeg sloja asfalta.

Radovi na Severnom kraku Koridora 10 teku po planu tvrde nadležni. Ivan Čović koji stanuje u blizini Y kraka kaže da nije zadovoljan kako se gradi autoput i obilaznica.

Izgradnja svih predviđenih mostova je u završnoj fazi, a u toku su i radovi na izgradnji odvodnih kanala, na humuziranju bankina, izrađuju se nasipi od peska, postavljaju ivičnjaci i odbojne ograde, kažu u preduzeću Koridori Srbije. Do početka sledeće nedelje aktiviraće se još dve nove asfaltne baze na ovom potezu, u Srbobranu i Beškoj. Angažovanost mehanizacije, prema podacima izvođača radova na gradilištu je oko 182 radnih i transportnih mašina, a angažovanost radne snage - 256 radnika direktno angažovanih na gradilištu.

Radovi će biti završeni na vreme kažu u preduzeću Koridori Srbije. Autoput od Horgoša do Novog Sada trebalo bi da se završi do 20. jula, a obilaznica poznatija kao Y krak u oktobru.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3204

Povezana vest

Povezane teme

Y krak

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.