Komentara: 0
Pregleda: 2258

Kasački sport: Josip Gabrić predstavnik Srbije na trci u Parizu

22.01.2019. u 16:55h
Izvor: Srpski kasački savez
Hipodrom "Vincennes" u Parizu će za predstojeći vikend (25-27. janur) biti domaćin najznačajnih dešavanja u evropskom kasačkom sportu. Srbiju će predstavljati Subotičanin Josip Gabrić.
Kasački sport: Josip Gabrić predstavnik Srbije na trci u Parizu

U subotu 26. januara održaće se zasedanje 75. UET Godišnje Skupštine na kojoj će učestvovati, pored dvadeset zemalja članica, i Srbija. To je prilika da se sumiraju rezultati kasačkog sporta na nivou Evrope i predlože izmene i dopune Pravilnika koje bi omogućile napredak sporta. Popodnevni program u subotu sadrži i takmičarski deo kada će se održati UET šampionat za vozače amatere. Zagarantovana mesta u trci imaju vozači iz I  grupe zemalja članica (Švedska, Francuska, Italija) i II grupe (Finska, Norveška, Rusija, Nemačka, Belgija, Danska i Španija).

Kasački sport: Josip Gabrić predstavnik Srbije na trci u Parizu

U trećoj grupi zemalja članica ima deset zemalja a samo šest vozača sa najboljim procentom pobeda u odnosu na broj startova u 2018. imaju pravo učešća. Srbija je po prvi put uspela da zauzme mesto u start mašini sa vozačem Josipom Gabrićem iz Subotice, članom Konjičkog kluba "Bačka".

Tokom 2018. godine od Gabrićevih rezultata najviše se ističe prva pobeda u "91. Sanders kasačkom derbiju" sa grlom "Syria A.T." Sa istim grlom je zabeležio pobedu u trci "Probni Derby" i još jednu pobedu na početku sezone u Subotici. Subotica mu je donela i pobedu sa grlom "Bronsvlinder" u drugoj kvalifikacionoj trci "Dužijanca".

Kasački sport: Josip Gabrić predstavnik Srbije na trci u Parizu

Josip Gabrić - Pobednik 91. kasačkog derbija

Gabrić je trijumfovao sa grlom "Saphir A.T." u tri navrata, sa grlom "Imola"  dva puta i po jednom sa grlima "Cyprus A.T.", "Fotta Royal" i "Cash Royal". Zabeležio je i jedan međunarodni nastup na Kincsem Parku u Mađarskoj, kada je ostvario plasman na peto mesto sa grlom "Syria A.T." u tradicionalnoj trci "Hungaria dij".

Nedeljni program u Parizu posvećen je tradicionalnoj trci "Prix d'Amerique" sa nagradnim fondom od 900.000 eura.

Izvor: Srpski kasački savez
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2258

Povezana vest

Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.