Komentara: 0
Pregleda: 1560

Kasački sport: Gabrić 11. na pariskom Vensenu

27.01.2019. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Kasački sport: Gabrić 11. na pariskom Vensenu

Hipodrom "Vensen" u Francuskoj u subotu je bio domaćin vozačima amaterima u kasačkom sportu iz šesnaest evropskih država. Srbiju je predstavljao Josip Gabrić iz Subotice, član Konjičkog kluba "Bačka", koji je proteklu sezonu okončao kao četvrtoplasirani vozač u državi.

Gabrić je nastupio sa kastratom "Beladjio" (Bellagio), koji u prošloj sezoni nije zabeležio start na centralnom hipodromu Pariza, ali je upisao četiri pobede i deset plasmana u 27 startova.

"Bellagio" se prvi put oprobao na hipodromu "Vensen" dve nedelje pre učešća na šampionatu, kada se plasirao na sedmo mesto sa vremenom 1:17,7 na distanci od 2.875 metara.

Startna pozicija 13 (osam grla ide u prvi red) Gabriću nije ostavila mnogo mogućnosti za zauzimanje dobre pozicije u odnosu na ostale takmičare, on je odlučio da se kreće najdužom putanjom, skroz spoljnom, koja je njegovom grlu uzela potrebnu snagu za završnicu, pa se plasirao na 11. mesto.

Pobedu u šampionatu vozača amatera zabeležio je predstavnik Italije, druga pozicija pripala je Francuzima, a do treće je došao takmičar iz Belgije

Subotnjoj trci prethodilo je zasedanje 75. UET godišnje Skupštine na kojoj je pored dvadeset država članica učestvovala i Srbija. To je bila prilika da se sumiraju rezultati kasačkog sporta na nivou Evrope i predlože izmene i dopune Pravilnika koje bi omogućile napredak sporta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1560

Povezana vest

Povezane teme

konjički sport

kasačke trke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.