Komentara: 5
Pregleda: 5415
Foto

Karate klub "Spartak-Enpi" proslavio 20 godina postojanja

25.12.2019. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Svečana sala u Gimnaziji "Svetozar Marković" u subotu je bila mesto okupljanja velike porodice poklonika karatea, kako mladih nada, takmičara, tako i seniora i veterana koji su kroz dve decenije postojanja kluba utkali deo sebe u ovaj sportski kolektiv.
Karate klub "Spartak-Enpi" proslavio 20 godina postojanja

Kao i ranijih godina, u poslednjim danima decembra Karate klub "Spartak-Enpi" okuplja svoje članove na godišnju skupštinu Kluba. Ove godine povod je bio još svečaniji jer su se obeležavale dve decenije postojanja i rada. Tim povodom pod svodovima svečane sale subotičke Gimnazije okupili su se brojni takmičari koji su u nekom delu svoje karijere bili deo ove sportske priče.

Tokom perioda rada Kluba kroz školu karatea u Subotici je prošlo nekoliko hiljada dece, mnogi su nastavili da se bave karateom i nizali uspešne rezultate, među kojima je svakako i Milan Poledica, dvostruki šampion sveta, danas trener u Klubu.

Karate klub "Spartak-Enpi" proslavio 20 godina postojanja

- Iza nas je veoma uspešnih 20 godina postojanja i rada. Sve ono što smo radili svih ovih godina mogu da sažmem u jednoj činjenici, a to je da imamo 5 prvaka sveta u seniorskoj konkurenciji, dve decenije održavamo najveći evropski turnir "Super Enpi kup", imamo takmičare i reprezentativce u svim uzrasnim kategorijama - rekao je Milorad Ćopić, predsednik KK "Spartak Enpi" - Ono na šta smo posebno ponosni je što mnoga deca koja su svojevremeno došla kod nas kao predškolci danas su studenti doktorskih studija, uspešni ljudi i privrednici, a koji nisu zaboravili svoj klub.

Među onima koji su u subotu bili na svečanosti i velikom jubileju kluba našli su se nekadašnji takmičari Ivana Margetić, braća Ognjen i Stefan Graovac i Maja Svrdlin. Maja je u svet karatea zakoračila u četvrtoj godini života, dugu takmičarsku karijeru je završila pre nekoliko godina, ali nije zaboravila gde je naučila svoje prve korake.

- Iza nas je fantastičnih 20 godina za Karate klub "Enpi", i mojih dvadeset i nešto u karateu. Ne mogu da opišem rečima koliko sam zadovoljna što sam u tom periodu postigla i pre svega upoznala predivne ljude, proputovala svetom, uz sve to mnogo naučila, izgradila sebe i pripremila se za dalje izazove u životu, van tatamija. Divno je ponovo videti sve moje drugare i trenere na jednom mestu  - kaže Maja Svrdlin.

Karate klub "Spartak-Enpi" proslavio 20 godina postojanja

Braća Graovac uspešni su bili kroz dugogodišnje bavljenje karateom, danas su svoje karijere usresredili na ademsko obrazovanje, obojica doktorandi na državnim fakultetima.

- U "Enpiju" sam proveo četnaest godina, zatim sam sa bratom otišao u Beograd na studiranje. Mogu da kažem da nam je taj period aktivnog bavljenja sportom puno pomogao kako u sportskom tako i mentalnom oblikovanju, što nam je došlo do punog izražaja tokom studija. Ovaj sport nas je naučio da je i mali poraz velika lekcija, ali i da nema odustajanja - poručio je Ognjen Graovac, student na doktorskim studijama arhitekture

Stefan Graovac jednu i po deceniju u karateu, u KK "Enpi", doživeo je kao veliko iskustvo, smatra da je tamo stekao prijatelje za čitav život, a sa brojnih putovanja poneo je samo najlepša sećanja. Danas, kao student doktorskih studija u oblasti teorijske fizike, rado se seća tih dana i sa velikim zadovoljstvom odazvao se okupljanju povodom velikom jubileja.

Karate klub "Spartak-Enpi" proslavio 20 godina postojanja

Takmičare KK "Spartak-Enpi" naredne godine očekuju dva važna takmičenja - šampionat Starog kontinenta u Sloveniji i planetarna smotra u Banjaluci. U subotičkom klubu se već unapred raduju ovim sportskim izazovima jer smatraju da će brojni njihovi takmičari zasijati u punom sjaju, što su nagovestili tokom godine na izmaku.

Izvor: Subotica.com
Godišnja skupština i proslava 20 godina postojanja Karate kluba "Spartak-Enpi" Godišnja skupština i proslava 20 godina postojanja Karate kluba "Spartak-Enpi" Godišnja skupština i proslava 20 godina postojanja Karate kluba "Spartak-Enpi" Godišnja skupština i proslava 20 godina postojanja Karate kluba "Spartak-Enpi" Godišnja skupština i proslava 20 godina postojanja Karate kluba "Spartak-Enpi" Godišnja skupština i proslava 20 godina postojanja Karate kluba "Spartak-Enpi" Godišnja skupština i proslava 20 godina postojanja Karate kluba "Spartak-Enpi" Godišnja skupština i proslava 20 godina postojanja Karate kluba "Spartak-Enpi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5415
Povezane teme

karate klub enpi

karate

karate klub spartak enpi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.