• Pregleda: 2445

"Kao nekada u pola osam"

"Kao nekada u pola osam"

Glumci Narodnog pozorišta Srpske drame će svim Subotičanka povodom Dana žena 8.marta pokloniti koncert. Biće to prilika da se i glumci oprobaju u rediteljskim ulogama, a projekat nosi naziv: “Kao nekada u pola osam”. U pozorištu je već sada tradicija da sami glumci režiraju završni program, pa su prošle godine za završetak sezone bili zaduženi Vladimir Grbić i Minja Petković, a sada Marko Makijević.

“Kao nekada u pola osam” naziv je projekta koje subotički glumci Srpske drame pripremaju Subotičankama. Glumci će za publiku da pevaju popularne pesme iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Direktorka Drame na srpskom jeziku objašnjava da i kada su bile temperature -17 stepeni po celzijusu publika je dolazila i sale su bile pune. Ansambl srpske drame je navikao da radi u vanrednim uslovima. Krov zgrade “Jadran” prokišnjava, ali njih to ne sprečava da rade.

Drama na srpskom jeziku od danas proprema još jednu predstavu. Počele su probe za novu predstavu pod nazivom “Zapisi o darovima” po tekstovima Momčila Nastasijevića u režiji Nikole Zavišića. Premijera se očekuje 6.aprila na sceni Jadran.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
su Odgovori
"...Ansambl srpske drame je navikao da radi u vanrednim uslovima. Krov zgrade “Jadran” prokišnjava, ali njih to ne sprečava da rade..."

Često se pitam šta će da bude sa nama kada više ne bude ovakvih ljudi...kada ostanu samo...

Sve pohvale i veliko divljenje za ljude, koji još uvek veruju i koji se bore za svoje ideale!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.