Komentara: 4
Pregleda: 3614

Kanjiža ostaje bez Jazz festivala?

21.09.2015. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
Jazz festival u Kanjiži je otkazan, nakon 20 godina organizovanja i značajnog kulturnog traga koji je taj Festival ostavio na jazz sceni Srbije. Festival je trebao biti održan od 10-13. septembra, a da li će se eventualno nastaviti naredne godine pokazaće vreme.
Kanjiža ostaje bez Jazz festivala?

Organizatori Jazz festivala u Kanjiži saopštili su da će ove godine napraviti pauzu, iako je Festival već na pragu, ali fi nansijske okolnosti su nametnule ovakvu nevoljnu odluku.

- Festival moramo da otkažemo, iako ne našom voljom. U ovom trenutku, kada su mnogi očekivali da se predstojećeg vikenda Jazz festival održi, bilo bi izlišno da govorimo o nezahvalnoj finansijskoj situaciji i okolnostima u kojima se nalaze organizatori nekomercijalnih kulturnih događaja. Naročito organizatori jazz festivala, pa još više onih, kojima u fokusu interesovanja nije main stream, već isključivo tekovine savremene imporvizacije i avangardni pokreti unutar jazz-a. Ipak, ne možemo a da Vam ne prenesemo gorak utisak koji ostaje, nakon pročitanog zvaničnog pisma našeg Ministarstva kulture i informisanja koje tvrdi da „Jazz festival u Kanjiži nije od interesa za Republiku Srbiju”, kaže Dejan Vujinović iz festivalskog tima.

Kanjiža ostaje bez Jazz festivala?

Vujinović je izrazio i očekivanja, da će ipak 2016. godina doneti bolje dane za kanjiški Festival, te da će biti u mogućnosti da pozovu sve posetioce tog Festivala ponovo u Kanjižu, na novo jesenje festivalsko druženje.

Bez obzira na otkazivanje ovogodišnjeg Kanjiškog festivala, ljubitelji džeza imaće prilike u Subotici da prate neke od izvođača ovog muzičkog pravca kroz 7. izdanje Jazziré festivala koji se održava krajem oktobra i početkom novembra. Za sada su poznata neka imena, ali problem sa logistikom i specifičnom muzičkom opremom domaćina neka gostovanja eminentnih džez izvođača ostavlja da "vise u vazduhu".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3614
Povezane teme

jazz festival

jazzire

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.