Komentara: 9
Pregleda: 3702

Kanalizacija na Paliću izgrađena 85 odsto

10.03.2020. u 14:14h
Izvor: TV Subotica
Potisni vod će uskoro biti završen, dok će se izgradnja gravitacione mreže na Paliću produžiti za oko dva meseca, kažu nadležni. Uprkos tome, zadovoljni su trenutnom dinamikom, koju su usporili zima i kišno vreme.
Kanalizacija na Paliću izgrađena 85 odsto

Izgradnja kanalizacije stigla je i do Solunske ulice. Palićan Andrija Sabo kaže da su u tom delu naselja problem visoke podzemne vode i raduje ga što će konačno i taj problem biti rešen. Ističe da će se priključiti na mrežu čim to bude moguće.

- Kanalizaciju dugo vremena čekamo, sada smo u nekoj završnoj fazi, nadamo se za nekih mesec-dva da će i biti završeno - kaže meštanin Palića

Radovi na samoj gravitacionoj mreži izvode se paralelno u nekoliko ulica, dok je potisni vod skoro završen. Ipak, kako objašnjava direktor za investicije u JKP „Vodovod i kanalizacija“, Čaba Šanta, biće pušten u rad tek kada se izgradi crpna stanica, za koju je u toku tender.

- Stigli smo do nekih 85 odsto planiranih radova, od petokilometarskog potisnog voda ostalo nam je još 400 metara - kaže Šanta - Ostalo nam je da obavimo još neke radove, uradimo ispitivanje pritiska i druge probe koje su neophodne za tehnički prijem.

Kanalizacija na Paliću izgrađena 85 odsto

Trenutno je izgrađeno 65 priključaka, a iz nadležnog preduzeća pozivaju sve zainteresovane građane da dođu četvrtkom u prostorije MZ „Palić“ od 9.30 do 12 časova, kada su dostupni za sve detaljnije informacije.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 3702

Povezana vest

Povezane teme

kanalizacija na paliću

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

izgradnja kanalizacione mreže

čaba šanta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.