Komentara: 0
Pregleda: 2102

Kamen temeljac za ambulantu

10.03.2009. u 21:27h
Izvor: RTV Yueco
Kamen temeljac za ambulantu

Saša Vučinić i Atila Čengeri postavili su kamen temeljac za izgradnju ambulante u mesnoj zajednici Mali Bajmok. Na ambulantu se čekalo 55 godina, a posle 2 godine dogovora i priprema, 8 hiljada stanovnika ove mesne zajednice imaće gde da se leči. Projekat je finansiran od starne Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u iznosu od oko 8 miliona dinara. Svečano otvaranje planirano je za 1.jul.

Ideja da se ambulanta izgradi na teritoriji mesne zajednice Mali Bajmok postoji već 55 godina i trebalo je tada da se zaposli 4 lekara opšte medicine, 2 stomatologa, da se napravi apoteka u sklopu ambulante i stanovi za lekare.

U budućoj novoj ambulanti radiće 2 lekara opšte prakse u dve smene. Lečiće, ne samo 8 hiljada stanovnika mesne zajednice, nego i okolnih naselja, pa se pretpostavlja da će pacijenata biti oko 12 hiljada. Izvođač radova vezan je rokom, te ova zdravstvena ustanova mora da bude gotova do jula.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2102
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.