Komentara: 4
Pregleda: 4109

Kako preživeti najduži mesec?

04.01.2012. u 16:14h
Izvor: RTV Yueco
Kako preživeti najduži mesec?

Decembar i januar su meseci kada najviše trošimo ali i period kada je potrebno sravniti prethodna dugovanja. Kako pišu specijalizovani finansijski internet portalio, krajem godine bitno je regulisati većinu dugova iz prethodnog perioda kako bi se u novu godinu ušlo sa što manjim problemom kada je lični budžet u pitanju. Upravo, da bi se što lakše podneo januar, preporučuje se da se do kraja godine, najkasnije u decembru, umanje dugovanja koliko god je moguće. Ukoliko sve navedeno niste ispunili, verovatno se pitate: Kako preživeti januar?

Nakon svih novogodišnjih i božićnih praznika, slava, slavlja, čestitanja i poklanjanja, a pre svega – trošenja, kada se sabere račun za sve poklone, cehove za večere, piće i čašćavanje, ta cifra je u mnogim slučajevima mnogostruko veća od prosečne plate prosečnog građanina. Stoga, ne čudi da je januar nezvanično proglašen za najduži mesec u godini, a za par dana mnogi će se zapitati kako ga preživeti.

Na pitanje, kako preživeti januar, ekonomista Aleksandar Stevanović kaže da je najlakše dočekati – početak februara. Za stomake ne brine, jer se uvek za novogodišnje praznike snabdemo mnogo više nego što i pojedemo, tako da je do 15. januara mikrotalasna pećnica najčešće korišćen kuhinjski aparat.

Posebno zadovoljstvo, ali i potencijalni rizik nakon praznovanja predstavljaju novogodišnji popusti. Kako bi izbegli rizike, portal “Banke onlajn” savetuje praćenje popusta i specijlanih akcija. Posebnu pogodnost predstavlja beskamatno plaćanje na rate. Kod ovog načina plaćanja dug se deli na više meseci i lakše podnosi ali je bitno voditi računa o tome da se dug isplaćuje u definisanim intervalima da ne bi došlo do zaračunavanja kamate. Takođe, bitno je i dugove rasporediti tako da u različitim periodima stižu na naplatu kako manji iznosi ne bi previše i odjednom opteretili lični budžet.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4109
Povezane teme

novogodišnji praznici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.