Komentara: 0
Pregleda: 1060

Kabare za kvintet i glumca - "Druga strana filma"

22.12.2023. u 08:55h
Izvor: Subotica.com
U nedelju 24. decembra sa početkom u 19.30 časova na sceni Dečjeg pozorišta biće održan Kabare za kvintet i glumca - "Druga strana filma". Ulaz je besplatan.
Kabare za kvintet i glumca - "Druga strana filma"

Kvintet izvodi čuvene hitove iz filmova: "Amarkord", "Žaoka", "Misija", "Džejms Bond", "Kum", "Top gan", "Petparačke priče", "Titanik", "Kabare", "Mačke iz visokog društva", "Flinstons", "Ameli Pulen", "Groznica subotnje večeri".

 - Da li ste nekada gledali film i pomislili kako je dobra muzika, ili ste negde čuli melodiju i istog trenutka prepoznali o kom filmu je reč? Ideja kabarea je da se prikaže važnost i veličanstvenost muzike koja je neophodna pokretnim slikama. Filmska muzika predstavlja centralnu tačku - navode organizatori.

Glumac pripoveda tople i duhovite priče, i na taj način film prikazuje iz drugog ugla. Zatim postavlja pitanje kakvih se sve priča i sami sećamo dok slušamo filmsku muziku, te publici ostavlja temu za maštanje. 

 - S obzirom na to da je filmska muzika jedna od grana klasične muzike, želimo ovim putem da ukažemo na njihovu povezanost i sličnost, i to zvukom akustičnih, simfonijskih instrumenata: oboe, glasa, violine, violončela, kontrabasa i džez gitara. Smatramo da je naročito važno da se takav zvuk, koji nije baziran na elektronici, već je bogat rafinisanim bojama, dinamikama i aranžmanima, prikaže što većem broju publike - dodaju oni.

Tekst: Nina Ćosić. Izvođači: Aleksandar Lazić - glumac, Quintet Da capo: Nina Ćosić- oboa, glas, Hemnalina Miresković - violina, Nataša Lišanin - violončelo, Srđan Lišanin - kontrabas, Jevrem Ćosić - jazz gitara .

Izvođači su renomirani muzičari Simfonijskog orkestra RTS, Beogradske filharmonije i Big banda RTS.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1060
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

dečje pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.