Komentara: 40
Pregleda: 2714

Jugonostalgičari postavljaju spomenik Jovanu Mikiću Spartaku

30.04.2024. u 10:12h
Izvor: Subotica.com
Jugonostalgičari postavljaju spomenik Jovanu Mikiću Spartaku

Tradicionalno, već više od dve decenije, 2. maja u Mini Jugoslaviji obeležiće se Međunarodni praznik rada.

 - Ove godine Subotica obeležava 80 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu i tim povodom podižemo spomenik Jovanu Mikiću Spartaku. Spomenik je izradio Franja Mačković sa Palića i biće svečano otvoren 2. maja. U umetničkom programu nastupiće regionalno poznati hor „Kids pop hor“ iz Crne Gore, kao i lokalni izvođači i predstavnici brojnih udruženja „Mini Jugoslavija“ – najavio je Goran Gabrić, predsednik Udruženja.

Jugonostalgičari postavljaju spomenik Jovanu Mikiću Spartaku

Takođe, Mini Jugoslavija će biti domaćin međunarodnog šahovskog turnira „Memorijal dr Boriša Karadžić“. Osnivač šeste Mini Jugoslavije Blaško Gabrić podsetio je na značaj tekovina nekadašnje Jugoslavije, ali se i osvrnuo na sadašnje geopolitičke prilike.

 - Jugoslavija je bila cenjena, u njoj je radnik bio vlasnik kapitala, dobijao je stan, kredit za kuću, besplatno zdravstvo i školstvo – podsetio je Gabrić – Naša Mini Jugoslavija je tu da se istorija ne zaboravi. Pozivam sve klubove koji nose ime Spartaka da dođu i da odaju počast čoveku čije ime nose.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 3 dana
Komentara: 40
Pregleda: 2714
Povezane teme

Spartak Subotica

prvi maj

mini jugoslavija

jugonostalgičari

drugi maj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.