Komentara: 1
Pregleda: 2803

Jubilarna izložba radionice "EmArt"

28.02.2012. u 20:54h
Izvor: SuMedija
Jubilarna izložba radionice "EmArt"

Povodom 10 godina od osnivanja likovne radionice „EmArt“ u galeriji Otvorenog univerziteta 104 bivših i sadašnjih polaznika izložilo je 256 radova. Radovi se mogu pogledati do ponedeljka, a postavku čine crteži u kombinovanim tehnikama i grafike.

- Na stotine zlatnih i srebrnih nagrada i diploma stiglo je na našu adresu. Do sada sam dečje radove slala na konkurse u 24 zemlje sveta. Međutim, bez roditelja i njihove podrške ne bi bili uspešni. Najmlađi polaznici imaju oko četiri i po godine i trebalo bi da ostanu do osmog razreda u radionici, ali mnogi koji imaju 15 godina ne žele da odu, što je za mene veliko priznanje – kaže Emilija Grubanov Martinek.

Jubilarnu izložbu polaznika „EmArta“ otvorile su akademska grafičarka Jasmina Vidaković Jovančić i istoričarka umetnosti Olga Kovačev Ninkov. Prema njihovim rečima kvalitet rada sa decom najbolje oslikavaju brojne nagrade sa međunarodnih i domaćih konkursa.

- Da bi radionica mogla da bude uspešna važno je da likovni pedagog ume da usmeri kreativnu energiju, jer nije lako predavati deci. Emilija ne sputava decu, već razvija njihove pojedinačne afinitete. Grafika je zahtevna disciplina, ali se ona nije plašila da osim klasičnih podloga za predložak uzme i cd – rekla je Jasmina Vidaković Jovančić.

Jedna od najnagrađivanijih članica „EmArta“ je dvanaestogodišnja Johana Tot. Devojčica je do sada osvojila pet zlatnih, 20 srebrnih medalja i više od 50 diploma. Najznačajnije nagrade su joj prvo mesto na međunarodnom konkursu u Japanu i u Mađarskoj. Još 2007. godine je njen rad izabran za jedan od 13 crteža za kalendar Vojske Srbije.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2803
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

EmArt

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.