• Pregleda: 2688

JKP "Vodovod i kanalizacija": Uspešno odbranjen sertifikat za primenu međunarodnih standarda

U poslednja dva dana meseca jula u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je izvršena prva nadzorna provera primene sistema upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine na osnovu međunarodnih standarda ISO 9001 i 14001.
JKP "Vodovod i kanalizacija": Uspešno odbranjen sertifikat za primenu međunarodnih standarda

Ovlašćena institucija CERTOP Srbija koja je deo internacionalne sertifikacione mreže i njihovi proverivači ocenili su da je naše Preduzeće mnogo uradilo na unapređenju organizovanja, rukovođenja, proizvodnji i pružanju usluga i sveukupnih odnosa s javnošću i korisnicima usluga u poslednjih godinu dana.

Najvažnije ocene proverivača su sledeće:

  • Nova organizacija i sistematizacija poslova predstavlja vidlljivi prelaz sa klasične hijerarhijske – vertikalne na procesnu organizaciju. Time je postignuta veća saradnja između proizvodnih i uslužnih organizacionih jedinica, njihova uzajamna međuzavisnost i ustanovljen timski rad.
  • Menadžment je definisao za sve procese najvažnije i merljive ciljeve i zadatke koji se mogu dnevno i periodično kontrolisati i za to je formiran poseban resor kontrole procesa rada, kvaliteta pijaće i otpadnih voda i mernih instrumenata – vodomera.
  • Procesi proizvodnje i prerade pijaće vode, distribucije, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, laboratorijska kontrola kvaliteta vode, projektovanje i razvoj su visoko ocenjeni jer su usmereni na kvalitetno, efektivno i efikasno ispunjavanje zahteva naših potrošača.
  • Takođe, visoko su ocenjeni organizacioni napori, modernost, efikasnost i ljubaznost osoblja i službi koji u svom radu svakodnevno komuniciraju i rešavaju primedbe, zahteve, predloge, reklamacije i žalbe naših potrošača.

Na osnovu postupka dokumentacione provere, kao i uvida u njenu argumentovanost „na terenu“ u svim proizvodnim i uslužnim organizacionim jedinicama, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je uspela da sačuva sertifikat za primenu ovih značajnih međunarodnih standarda koji je JKP-u uručen tačno pre godinu dana.

Izvor: JKP "Vodovod i kanalizacija"

povezane teme

3
pajo Odgovori
:)
sos Odgovori
precistaci rade punim kapacitetom samo ko i kako zagadi palicku vodu,??

cena ciste vode plus kanalizaciono odvodjenje oko 200,00 RSD.metar kubni......
ZLATIBOR TURISTICKI CENTAR ZA DNEVNOM POSECENOSCU OD 20,000 TURISTA 100,00 RSD.?!!!
S2 Odgovori
Sos, nemoj porediti Zlatibor i Suboticu, jer su tehnologije i kaptaže čiste vode, i prečišćavanja otpadnih voda potpuno različite, što podrazumeva i različite troškove poslovanja. Neki tamošnji ugostitelji imaju sopstveno snabdevanje vodom. Uz to, ovde se u troškove računa i održavanje mreže, koja je u Subotici i starija, i daleko veća nego na Zlatiboru (oko 400 km samo u gradu, a gde je još ostalo u nadležnosti istog j.k.p.). U Palićku vodu dolaze i otpadne vode samog naselja Palić, većinom neprečišćene. Uzmite i to u obzir...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.