Komentara: 42
Pregleda: 11767

Jezero Mišićevo staviti na turističku mapu Vojvodine

29.03.2021. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Kako bi sagledali potencijal jezera Mišićevo, čije priobalje poseduje očuvane prirodne resurse i može da bude značajna osnova za razvoj budućeg turizma, jezero su za vikend obišli pokrajinski sekretari sa saradnicima, najavivši pomoć ruralnom turizmu i poljoprivrednim gazdinstvima.
Jezero Mišićevo staviti na turističku mapu Vojvodine

O jezeru Mišićevo trenutno brinu volonteri okupljeni oko Udruženja građana "Biser", koje je i dobilo naziv po jezeru jer, kako je objašnio predsednik Josip Burger, ono zaista predstavlja pravi biser ove mesne zajednice. Kako je rekao, do sada su on i njegove kolege vodili računa o jezeru koliko su mogli i imali vremena, zbog čega im je svaka pomoć dobrodošla.

- Dobro bi bilo da se omeđe njive, da se malo više održava jezero i da se trava pokosi. Dobro bi bilo i da dobijemo kante za smeće, da se postavi neki mobilijar, stolovi i klupe, jer smo jutros imali šetače i planinare, a nemaju gde da sednu i da se odmore u hladovini, pa bi bilo dobro i da posadimo drva u okolini, da to neko pošumi i da napravimo da bude lepo. Nadam se da će nam gospoda pomoći da se nešto reši sa ovim jezerom, jer stvarno ima veliki potencijal - kazao je Burger.

Jezero Mišićevo staviti na turističku mapu VojvodineJezero Mišićevo staviti na turističku mapu Vojvodine

Potencijal jezera prepoznao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, čiji je sekretar Nenad Ivanišević objasnio da je razlog posete upravo u tome kako bi se sagledalo šta je sve potrebno da se obezbedi od turističke infrastukture kako bi jezero moglo da prihvati veći broj posetilaca u narednoj turističkoj sezoni i tako postane jedno od mesta na kojima je turizam ozbiljno shvaćen.

- Razlog današnje posete jeste da predstavimo jezero u Mišićevu u najboljem svetlu, jer ono jeste jedno od turističkih bisera i mislim da je uloga svih nas u Pokrajinskoj vladi da pomognemo promociju ovakvih vojvođanskih bisera - rekao je Ivanišević, dodajući da će svaki vikend sa saradnicima obilaziti ruralne sredine u cilju izrade Strategije razvoja turizma. - Ideja je da obiđemo što više ruralnih sredina, da predstavimo Vojvodinu u pravom svetlu, jer ovih dana radimo analizu Strategije razvoja turizma koja ističe sledeće godine, i u cilju pripreme nove, ideja je da obiđemo što veći broj mesta da bismo što bolje pripremili Strategiju i u narednih pet godina razvijali turizam u Vojvodini.

Jezero Mišićevo staviti na turističku mapu Vojvodine

Jezero Mišićevo staviti na turističku mapu VojvodineA pomoć će stići i od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koji u narednom periodu planira da opredeli deo sredstava za promociju ruralnog turizma.

- Kao što je Ivanišević istakao, zajednički radimo na promociji i razvoju turizma, pre svega ruralnog, i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu će u narednom periodu opredeliti deo sredstava upravo za ovu namenu. Zajednički ćemo da delujemo i kako bismo većim iznosom sredstava mogli da pomognemo poljoprivrednim gazdinstvima koji se opredeljuju za ruralni turizam i, naravno, onim udruženjima i drugim zainteresovanim licima koji svoju delatnost vide u ruralnom turizmu - poručio je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Jezero Mišićevo staviti na turističku mapu Vojvodine

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 42
Pregleda: 11767
Povezane teme

Nenad Ivanišević

mišićevo

turizam

seoski turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.