Komentara: 4
Pregleda: 2203
Foto

Jesenji festival jevrejske kulture počinje u ponedeljak

07.10.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Jesenji festival jevrejske kulture, deveti po redu, počeće u ponedeljak koncertom gitarskog tria „Cross Atlantic Trio“ u Sinagogi. Smotra kulture i stvaralaštva Jevreja trajaće do 15. oktobra a i ove godine pripremljen je zanimljiv program.
Jesenji festival jevrejske kulture počinje u ponedeljak

Prvi put će u okviru Festivala biće održano predavanje rabina Isaka Asiela „I kad ležeš i kad ustaješ“, kako, inače, glasi citat najpoznatije jevrejske molitve, koje će govoriti o jednom danu u životu pobožnog Jevrejina. Predavanje glavnog rabina Srbije  biće u utorak, 10.oktobra, u Jevrejskoj opštini.

-To je vrlo interesantna tema, nama i drugim građanima Subotice je interesantno da čuju kako to izgleda jedan najobičniji dan u životu Jevrejina. Koncept Festivala je da uvek imamo nešto što je u vezi sa jevrejskom kulturom, tradicijom, običajima i verom i to je pokazalo svoju opravdanosti i veoma je dobro prihvaćeno u Subotici - isitiče Robert Sabadoš, organizator Jesenjeg festivala jevrejske kulture.

Jesenji festival jevrejske kulture počinje u ponedeljak

U Jevrejskoj opštini u sredu biće predstavljen zbornik radova „Jevreji u pozorišnom životu Vojvodine“.

-Svake godine se trudimo da predstavimo neke ličnosti iz jevrejske zajednice čiji je značaj prevazišao granice ovog grada. Zbornik je izašao ovog proleća i govori o bogatoj vojvođanskoj pozorišnoj istoriji – dodaje Branka Banjanin, koordinatorka Jesenjeg festivala jevrejske kulture.

Jesenji festival jevrejske kulture počinje u ponedeljakU četvrtak, 12. oktobra na programu je predstava na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta „Tajbele i njen demon“, po priči Isaka Baševisa Singera, dok će za  vikend u Sinagogi  nastupiti grupa „Shira U´tfila“, koja će predstaviti bogatu sefardsku muzičku tradiciju i „Presburger  klezmer bend“ iz Bratislave, koji takođe izvode jevrejsku muziku.

Ulaz na sve programe besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta za pozorišnu predstavu je potrebno preuzeti ulaznice, koje se dele na ulazu u Jevrejsku opštinu od 11 do 12 i od 17 do 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Najava IX Jesenjeg festivala jevrejske kulture Najava IX Jesenjeg festivala jevrejske kulture Najava IX Jesenjeg festivala jevrejske kulture Najava IX Jesenjeg festivala jevrejske kulture Najava IX Jesenjeg festivala jevrejske kulture Najava IX Jesenjeg festivala jevrejske kulture Najava IX Jesenjeg festivala jevrejske kulture Najava IX Jesenjeg festivala jevrejske kulture
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 4 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2203
Povezane teme

jevrejska opština

robert sabadoš

jesenji festival jevrejske kulture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.