Komentara: 15
Pregleda: 10174

Jeftiniji vrtić za većinu roditelja

11.03.2015. u 15:31h
Izvor: RTV Yueco
Većina roditelja dece koja pohađaju neki od vrtića Predškolske ustanove “Naša radost” ubuduće će plaćati manje račune. Zahvaljujući izmenama pravilnika o određivanju cena, roditelji će plaćati 20 odsto od pune ekonomske cene, a ostatak lokalna samouprava. Novi cenovnik je već u primeni.
Jeftiniji vrtić za većinu roditelja

Nakon što je nadležno Ministarstvo prosvete donelo novi pravilnik o metodama i merilima za izračunavanja ekonomske cene boravka dece u predškolskim ustanovama, Gradsko veće donelo je odluku kojom su cene i za “Našu radost” korigovane. Tako će, ubuduće, svi roditelji plaćati 20 odsto od ekonomske cene, dok će ostatak od 80 odsto plaćati lokalna samouprava.

Tako će za jasleni uzrast, zaposleni roditelji, umesto dosadašnjih 4.951 dinar plaćati 3.440 dinara, dok će za celodnevni boravak dece uzrasta od 3 do 5 godina umesto 4.300 plaćati 2.985 dinara.

Novina u odnosu na dosadašnji pravilnik je i to da će u slučaju nedolaska deteta u vrtić roditelji plaćati 50 odsto cene, za razliku od dosdašnjeg rešenja po kojem je za umanjenje cene bilo potrebno da dete četiri dana za redom ne dolazi u vrtić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 10174

Povezana vest

Povezane teme

vrtić

naša radost

upis u vrtiće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.