Komentara: 12
Pregleda: 5422

Učešće roditelja u ekonomskoj ceni usluga Predškolske ustanove „Naša radost“

02.04.2015. u 00:34h
Udruženje građana „Pokret STUB“ iz Subotice je lokalnoj samoupravi Grada Subotica podnelo zahtev u kojem traži odgovore na niz pitanja u vezi sa zakonitošću ili nezakonitošću visine učešća roditelja u takozvanoj ekonomskoj ceni usluga Predškolske ustanove „Naša radost“, kaže se u današnjem saopštenju ove asocijacije.
Učešće roditelja u ekonomskoj ceni usluga Predškolske ustanove „Naša radost“

“Zahtev je, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, podnet 24. marta, a u njemu se traže podaci o iznosu ekonomskih cena usluga PU „Naša radost“ od aprila 2010. do 31. decembra 2014. godine, pojedinačni elementi troškova na bazi kojih su rađene kalkulacije cena ovih usluga, odnosno svi pravni akti u ovom periodu na bazi kojih su utvrđivane cene, odnosno visina učešća roditelja u njima.

Udruženje „Pokret STUB“ je mlada organizacija koja, između ostalog, ima za cilj da podstiče i neguje sve vrste borbe za osnovna prava građana. Bez ambicije da unapred donosimo zaključke, sigurni smo da roditelji predškolske dece imaju pravo na kompletne i tačne informacije o svom učešću u finansiranju njihovog boravka u predškolskoj ustanovi.

To je najmanje što im treba pružiti. Na drugoj strani, u gradu u kojem se više umire nego rađa, lokalna samouprava se rešenju bilo kog problema vezanog za decu mora posvetiti sa maksimalnom odgovornošću i pažnjom.

Zato smo podneli zahtev, i zato ćemo inistirati da ovi podaci budu dostupni javnosti”, zaključuje se u saopštenju.

// kraj saopštenja

Na temu ovog saopštenja

 

Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5422

Povezana vest

Povezane teme

naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.