Komentara: 0
Pregleda: 2226

Jedriličari JK "Palić" završavaju mesec ispunjen nastupima na više regata

27.04.2016. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Mesec april bio je ispunjen pripremnim aktivnostima takmičara Jedriličarskog kluba "Palić" tokom kojeg su učestvovali na više regata, a mesec završavaju tradicionalnom prvomajskom regatom koja se održava od 30. do 1. maja na palićkom jezeru.
Jedriličari JK "Palić" završavaju mesec ispunjen nastupima na više regata

April mesec protekao je u pripremama takmičara JK "Palić" učešćem na dve regate u partnerskom klubu na Velence jezeru u mestu Agard.

Ekipa sa Palića u olimpijskim klasama Finn i Laser prve prolećne trke dočekala je spremno i u jakoj međunarodnoj konkurenciji postigla odlične rezultate. Balint Furstner je na prvoj regati u generalnom plasmanu zauzeo 3. mesto u Laseru, dok su u "Finn"-u plasmane ostvarili Tihomir Zakić (10), Atila Sabo (17), Igor Šimunović (26) i Atila Dubičanac (28).

Već sledeće nedelje jači vetar i analiza polja pokazala je da su prve greške ispravljene i nakon druge serije Tihomir Zakić osvaja 4. mesto u generalnom plasmanu, Atila Sabo 9. dok je Igor Šimunović bio 23.

Treća nedelja aprila obeležena je sjajnom regatom na palićkom jezeru "II Finn Match Race 2016", na kojoj se okupilo preko 20 najpoznatijih takmičara iz Srbije i Austrije. Na ovoj regati domaćin se pokazao kao najuspešniji u direktnim duelima kroz borbe od osmine finala do finala potiskujući konkurente. Za prva tri mesta  izborili su se: Tihomir Zakić, Atila Sabo i Balint Furstner.

Jedriličari JK "Palić" završavaju mesec ispunjen nastupima na više regata

Protekli vikend, ponovo na palićkom jezeru, na regati "III Reful Kup" pokazalo se je da je Kristina Boja i dalje neprikosnovena devojčica u klasi "Optimist" zauzevši 1. mesto kao devojčica, a u konkurenciji sa dečacima 2. mesto.

Pod pokroviteljstvom Grada Subotice trodnevna međunarodna prvomajska regata za prvenstvo Srbije počinje 30. aprila. Očekuje se preko stotinu jedrilica. Klub ove godine ima i dvostruki jubilej, od ponovnog osnivanja 1946 i nastavak posle sanacije jezera 1976.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2226
Povezane teme

jezero palić

jedriličarski klub palić

jedriličarstvo

jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.