Komentara: 1
Pregleda: 3121

Jazzik 2012: Al Foster u Subotici

08.04.2012. u 19:33h
Izvor: SuMedija
Jazzik 2012: Al Foster u Subotici

Treći subotički internacionalni džez festival “Jazzik 2012” održaće se 27. i 28. aprila. Na sceni Jadran. Najviše pažnje svakako privlači najavljeno gostovanje majstora bubnjeva iz Amerike, Ala Fostera, koji će druge večeri festivala nastupiti u Subotici sa svojim bendom.

- Prve večeri nastupa Džezsens, jedan od najboljih džez sastava iz Beograda koji neguje mejnstrim džez – priča Sanja Bunford, član Saveta festivala i direktor agencije UP&Up, koja je producent “Jazzika 2012”. – U nastavku programa će svirati Đula Baboš, gitarista iz Mađarske, sa velikom pevačkom zvezdom Emilio i sastavom Baboš Ba-balan-ce. Druge večeri nastupa jedan internacionalni sastav sa pevačicom izvanrednog glasa, Pančevkom Sofijom Knežević. Ona ima samo 22 godine, studirala je u Gracu i na Berkliju, a svojim glasom zadivila je Umetnički savet festivala. Svakako najveća zvezda koja je do sada nastupila ovde biće Al Foster iz Amerike sa svojim bendom. Uz veliku pomoć ambasade SAD uspeli smo da dovedemo jednog od najvećih živih bubnjara koji je svirao sa Majls Dejvisom, Čik Korijom, Herbi Henkokom i mislim da vredi doći i pratiti svaki sekund festivala.

Na početku obe večeri publici će se predstaviti subotički džez bendovi a, kao i ranijih godina, po završetku zvaničnog dela za ljubitelje džeza se u kafeu “Saks” priprema nastavak programa.

U sklopu pratećih programa festivala održaće se izložba fotografija Ivana Grlića, fotografa iz Beograda, koji je nedavno objavio knjigu „Serbian džez, bre”, koja će biti predstavljena na festivalu. Publici “Jazzika” će biti promovisana i knjiga “Džez u Srbiji”, Miše Blama.

Radionice i predavanja održavaće se u Muzičkoj školi, knjižari Plato i Američkom kutku u Gradskoj biblioteci.

jazzik subotica

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3121
Povezane teme

Jazzik

Jazzik Festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.