• Pregleda: 4017

Javni radovi i u 2012. u Subotici

Javni radovi i u 2012. u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za sprovođenje javnih radova u 2012. godini, kao i javni poziv koji se odnosi na osobe sa invaliditetom na kojima se mogu zaposliti osobe sa invaliditetom ili njihovi asistenti.

Kako je za Yu eco rekao direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Subotici Zlatko Panić, Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja kojima nastoje da doprinesu zapošljavanju najteže zapošljivih ljudi na evidenciji NSZ, kao i poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Zaposlenima na poslovima javnih radova mesečno će biti isplaćivane zarade prema stepenu stručne spreme i to 20.000 za I i II stepen, 22.000 za III i IV, 23.000 za V i VI i 24.000 za VII stepen stručne spreme, dok će 22.000 dinara biti isplaćivane licima koja se angažuju na poslovima asistencije osobama sa invaliditetom bez obzira na stepen stručne spreme.

Javni poziv je otvoren do 29. februara 2012. godine, a pravo učešća imaju organi teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, društvene organizacije i udruženja građana.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
Sugrađanka Odgovori
Direktor službe za nezapošljavanje, ima plan da pred izbore zapošljava ljude u javnom sektoru, genijalno, inteligentno, prosto neverovatno kreativno i originalno!
Klan Dulic Odgovori
Pa koliki je taj klan Dulic vise?
Koliko su ti Dulici i ostala bliza i dalja familija?
Ima li i jedne direktorske fotelje a da je nisu Dulici zaokupirali?

Sve mi ovo vise i vise deluje na neku DIKTATURU a najmanje na demokratiju!
@klan Odgovori
Lepo piše da se čovek zove Zlatko Panić i član je URS. Nema baš nikakve veze sa Dulićima. Treba i pročitati vest a ne samo vežbati copy/paste.
Manda Odgovori
Jel treba da budem clan DS-a da bi imao neke beneficije u NZS-u ?
S Odgovori
Hoce i ovo ici preko stranaka i prijateljskih veza kao prve sanse i strucne prakse?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.