• Pregleda: 2743

Javni poziv za dodelu zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe

Komisija za dodelu zvanja i priznanja objavila je Javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritoriji grada za dodelu zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe.
Javni poziv za dodelu zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe

Zvanje Počasni građanin dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu.

Priznanje PRO URBE dodeljuje se licima za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti.

Priznanje PRO URBE dodeljuje se pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.

Pismeni predlozi sa obrazloženjem podnose se u štampanom obliku predajom u Gradski uslužni centar Grada Subotice, Trg slobode 1 ili poštom Skupštini grada Subotice, sa naznakom za Komisiju za dodelu zvanja i priznanja, a obavezno i u elektronskom obliku na e-mail adresu: do 15.6.2014. godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Informer Odgovori
Molim vas da ova komisija ne bude sastavljena od "stručnjaka" kakvi su bili u Komisiji za medije.
ffilozoff Odgovori
He,he,he,ako ste dali Kassi,dajte i Gojku(neizmereno voli SUBOTICU i cini joj dobro,a i njenim gradjanima) Na stranu salu, posthumno dodelite Danilo Kisu,a od zivih ne vidim nikoga ko je VELICAO SUBOTICU u zadnjih 30god.??? Mozda JA???
Milan024 Odgovori
...Subotica je u PROPADANJU u zadnjih 20 godina, pa prema tome NIKO i ne zaslužuje da mu se dodeli priznanje!!
P.S.....možda Mirko Bajic??
nezaposlen Odgovori
Treba dodelit priznanje građanima koji su ostali bez posla i bez ičega a još su živi, oni su jedini veliki borci za preživljavanje, oni su pravi heroji, 20 000 hiljada građana zaslužuje to priznanje.
Vesko Odgovori
Ja predlazem da se ovo zvanje dodeli nekom stcaj. upravniku i sudiji, jer su oni su uspeli kada drugi
to nisu. Za kratko vreme da unisti nesto veliko sto se godinama stvaralo. I to je neka sposobnost, a
koliko je to korisno za grad, to je vec drugo pitanje. Nekima je sigurno bilo korisno i unosno.
Predlozio bi i naseg zam. gradonacelnika, jer je uspeo sacuvati firmu do uvođenja stecaja. Ako moze
vise, moze i on u paketu sa prethodno predlozenima.
vecker Odgovori
@ ffilozoff
Tebi je garantovana nagrada mesto PRO URBE- PRO RURE.
Jole Odgovori
Treba uvesti zvanje "Anti pocasni gradjanin",mislim da bi konkurencija bila zestoka.
bunjevac Odgovori
mr. Belu Tonkovića promovisati u počasnog građanina Subotice!
mićko Odgovori
Kakvi budu "stručnjaci u komisiji" takva će biti i selekcija. Samo vi predlažite - biće kako oni hoće.
Gega Odgovori
Oma Santoa Robiku promovisati al pod hitno i onog njegovog buckastog prilepka .
bunjevac Odgovori
@milane024@ - Moraš priznati da je od svih predloženih kandidata za počasnog građanina Subotice najozbiljniji mr.Bela Tonković.
Zašto? Pa da nije bilo njega devedesetih godina tvoj kandidat bi danas živio negde na pustom ostrvu u Jadranskom moru iz dva razloga. Razloge ćeš čuti od njega samog.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.