Komentara: 1
Pregleda: 2115

Javni čas pozorišne radionice na mađarkom jeziku

19.02.2013. u 15:14h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U ponedeljak, 18. februara 2013. godine održan je javni nastup polaznika Pozorišne radionice na mađarskom jeziku u "Skladištu".
Javni čas pozorišne radionice na mađarkom jeziku

Članovi Pozorišne radionice na mađarskom jeziku okupljali su se dva puta nedeljno u Omladinskom klubu „Skladište“. Uz glumca Dečjeg pozorišta Belu Kaloa, koji je voditelj ove radionice, polaznici su bili u mogućnosti da izuzev praktičnog znanja istraže i istoriju pozorišne umetnosti. Učešće na radionici je besplatno. Kao rezultat godišnjeg rada predviđene su pozorišne predstave.

Osim slobodnog ulaza na predstave Narodnog pozorišta iz Subotice, polaznici radionice dobili su priliku i da učestvuju u predstavi “Magnaš Miška” u Narodnom pozorištu, kao i u Novogodišnjem programu Dečjeg pozorišta. Tokom četvoromesečnog rada grupa prošla i kroz jednodnevne Radionice scenskog pokreta Aniko Kiš, studentkinje četvrte godine koreografije i režije na Akademiji u Budimpešti i učenice Jožefa Nađa, te trenera i animatora u oblasti omladinskog rada Sabolča Bešnjija iz Stare Moravice.

Plan i program rada radionica bio je po uzoru na rad studenata na glumačkim akademijama. Tokom radionica izučavale su se osnove glumačkog zanata kao i elementi srodnih umetnosti u okviru pozorišta, scenografije, kostimografije, dramaturgije... Polaznici su bili u prilici da razvijaju komunikacione sposobnosti, učestvuju na književnim večerima, koncertima i drugim javnim događajima i kroz kontinuiran rad na sebi razvijaju svoje samopouzdanje. Nizom vežbi iz predmeta Govor, Pokret, Ples i Pevanje mladi glumci su razvijali svoj talenat i težili uzoru savršenog glumca čije telo može ispuniti sve naredbe njegovog uma.

Javni čas pozorišne radionice na mađarkom jeziku

Bela Kalo (rođen u Subotici) završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Đerđa Hernjaka 1995. godine. Bio je član Novosadskog pozorišta, pozorišta KPGT, član Salašarskog pozorišta, subotičkog Narodnog pozorišta. Trenutno je glumac Dečjeg pozorišta u Subotici. Značajne nagrade: prvi Patakijev prsten za najbolje glumačko ostvarenje među vojvođanskim pozorištima za ulogu Džoa Bonama u monodrami „Džoni pod oružjem“. Nekoliko puta biran za glumca sezone u Narodnom pozorištu. Dobitnik više nagrada za najbolju mušku glavnu i sporednu ulogu u Narodnom pozorištu kao i nagrade za glavnu mušku ulogu na Vojvođanskim susretima. Režirao je kratki film, operu, dečju predstavu, predstavu za odrasle, igrao u filmu, pozorištu, radio scenografiju, snimao reklame, vodio školu glume, vodio pozorište...

 

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Pozorišna radionica na mađarskom jeziku Pozorišna radionica na mađarskom jeziku Pozorišna radionica na mađarskom jeziku Pozorišna radionica na mađarskom jeziku Pozorišna radionica na mađarskom jeziku Pozorišna radionica na mađarskom jeziku Pozorišna radionica na mađarskom jeziku Pozorišna radionica na mađarskom jeziku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2115
Povezane teme

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.