Komentara: 3
Pregleda: 5116

Jabuka ili limun za (ne)savesne vozače

18.09.2012. u 20:23h
Izvor: SuMedija
U petak, 21. septembra, u 11 časova, na raskrsnici ulica Horgoški put i Kizur Ištvana na Paliću učenici Osnovne škole „Miroslav Antić” će u pratnji saobraćajne policije regulisati” saobraćaj u okviru akcije „Jabuka ili limun”, koja se održava od 17. do 21. septembra.
Jabuka ili limun za (ne)savesne vozače

U akciji učestvuje preko 9.500 đaka iz 72 osnovne škole u 59 gradova širom Srbije.

Vozačima koji budu poštovali propise đaci će dodeljivati jabuku i plaketu u znak zahvalnosti, dok će nesavesni vozači kao „nagradu“ dobiti limun i plaketu sa molbom da poštuju pravila.

Pre izlaska na teren, predstavnik MUP održaće učenicima petog razreda teorijsku nastavu o pravilnom ponašanju u saobraćaju, u periodu od 9-10 časova.

Petu godinu za redom Delta Generali Osiguranje, u saradnji sa MUP i lokalnim osnovnim školama, organizuje akciju „Jabuka ili limun“ posvećenu bezbednosti dece u saobraćaju. Ciljevi projekta su edukacija učenika o pravilnom ponašanju u saobraćaju i podizanje nivoa svesti vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa kao prevencije saobraćajnih nesreća. U akciju su uključene i četiri osnovne škole za decu sa invaliditetom.

Podsetimo, prema statističkim podacima deca su najugroženiji učesnici u saobraćaju, dok je Srbija među saobraćajno najnebezbednijim zemljama u Evropi. Deca najčešće stradaju u naseljima, kada prelaze kolovoz van pešačkog prelaza, a posebno pri izlasku na kolovoz iza parkiranih automobila. U 2011. godini u Srbiji je 728 lica izgubilo život u saobraćaju, dok je 19.312 povređeno.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5116

Povezana vest

Povezane teme

saobraćaj

bezbednost dece

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.