Komentara: 16
Pregleda: 5388

Izvršitelji naplatili 70 odsto dugovanja

13.12.2013. u 17:40h
Izvor: RTV Yueco
Sudski izvršitelji tokom ove godine dobili su zahteve od različitih preduzeća za rešavanjem izmirenja dugova u ukupnoj vrednosti od 270 miliona dinara, od čega su uspeli da izmire 70 odsto, odnosno 190 miliona. To je po rečima izvršitelja veoma dobar procenat, s obzirom na to da nikada ne može da bude stoprocentni učinak. Najneodgovornije platiše su upravo oni koji imaju najviše, dok su građani koji imaju najmanja primanja, najredovnije platiše.
Izvršitelji naplatili 70 odsto dugovanja

Na zahtev sudskih izvršitelja policijska uprava u Subotici po Zakonu je dužna da dostavlja sve podatke o dužnicima i to u roku od 48 sati. Ono što je činjenica jeste da su najneredovnije platiše i najveći dužnici upravo oni koji najviše i privređuju.

Sudski izvršitelji su ovi godinu završili sa 70 odsto uspešnosti, odnosno uspeli su da naplate od dužnika 190, od ukupno 270 miliona dinara, koliko je zahtevano. Samo je od neplaćenih komunalnih usluga ostalo da se naplati 70 miliona dinara.

Novim zakonom o područnim sudovima Osnovni sud u Subotici biće podeljen na dva dela, od čega će jedan deo biti Osnovni sudu u Senti, što znači da izvršitelji iz Subotice neće imati nadležnosti za one neplatiše koji pripadaju teritoriji Opštine Senta. Takođe izvršitelji su ove godine imali mnogo više potraživanja druge vrste, a ne isključivo potraživanja komunalne vrste, kao što je do nedavno bio slučaj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 5388

Povezana vest

Povezane teme

sudski izvršitelji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.