Komentara: 3
Pregleda: 5475

Izuzetni uspesi OKK "Spartak" plod su dugogodišnjeg stručnog rada i posvećenosti

04.07.2017. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Pobedom nad ekipom Bačkog Jarka, rezultatom 67:66, u finalu Letnje lige Omladinski košarkaški klub Spartak (OKK), sa samo dva seniora napravio je izuzetan uspeh i plasirao se u 2. Srpsku ligu, gde će se ovi većinom golobradi dečaci takmičiti sa ekipama kojima je u sastavu većina seniora. U novi rang takmičenja mladi košarkaši iz Subotice krenuće od oktobra.
Izuzetni uspesi OKK "Spartak" plod su dugogodišnjeg stručnog rada i posvećenosti

U Letnjoj ligi učestvovalo je 28 ekipa iz cele Srbije, podeljene na regione. OKK "Spartak" je u regionu "Bačka" nastupao sa ekipama Neos (NS), Odžaci, Bački Jarak i Sombor. Subotičani su za prvo mesto morali da pobede u poslednjem kolu Bački Jarak na njegovom terenu. U jednoj pravoj ratničkoj utakmici pokazali su karakter i u neizvesnoj završnici zabeležili najbitniju ovosezonsku pobedu.

Za najboljeg igrača Letnje lige proglašen je Filip Barna, inače rođeni brat mladog a već veoma uspešnog plivača Andreja Barne, dok je za najboljeg trenera proglašen upravo trener OKK "Spartak" Predrag Borilović.

Izuzetni uspesi OKK "Spartak" plod su dugogodišnjeg stručnog rada i posvećenosti

Muški košarkaški klub "Spartak" (MKK) ove sezone igrao je i završnicu Kupa i Superligu. Dugi niz godina važilo je pravilo da igrači OKK dalji košarkaški razvoj nastavljaju u MKK, ali nažalost iako OKK ima kvalitetne pojedince i dugogodišnji sistem rada već duže vreme MKK traži pojačanja u nekim drugim klubovima, a u OKK su jednostavno morali da "puštaju" igrače da igraju za neke druge klubove van Subotice. Po rečima Borilovića taj odnos će se promeniti u korist dece koja će imati prilike da kroz OKK nastave svoj razvoj i karijere.

- Saradnja OKK i MKK Spartak postoji godinama, to nije tajna, i uglavnom MKK je uzimao igrače koji su im zanimljivi. Igrači koji nisu uspeli da se nametnu u MKK uglavnom su tražili angažmane u nekim klubovima u okolini Subotice, sada to više nije tako, omogućićemo im da nastave sa nama. Sa druge strane igrači koji dođu na studije u Suboticu moći će da konkurišu za naš tim - rekao je Borilović

OKK "Spartak" plasirao se u 2. srpsku ligu, četvrti rang u Srbiji. Ovo je veliki uspeh za mladu i talentovanu generaciju Subotičana koji su na okupu praktično od 2010. godine i koji su kroz stručni rad izbrusili svoj kvalitet, skrenuli pažnju na sebe i pokazali da subotička košarka ima budućnost.

- To su deca koja su već 6-7 godina u jednom sistemu i praktično su išli stepenicu po stepenicu u svom razvoju. Ove godine "gurnuti" su u ligu 1998. godište  iako su godinu dana mlađi, ali to je urađeno sa željom da se dečaci probaju kako je to igrati sa dečacima starijim od sebe. Videli smo da to možemo i samim time nastavili smo sa Letnjom ligom. - zaključio je trener OKK "Spartaka"

Košarkaše Spartaka, igrače 1999. i 2000. godište, danas sa klupe predvodi Predrag Borilović, uz veliku stručnu pomoć predsednika kluba Jovana Sirovine, ali ne treba zaboraviti ni Sašu Buljovčića koji je udario temelje ovoj ekipi. Trener seniorske ekipe OKK "Spartak" više puta je istakao da ništa od ovoga nije došlo preko noći, da postoji jasan plan i sistemski rad koji prati stručan rad i posvećenost svih u klubu.

- Zahvalio bi se predsedniku kluba, Jovanu Sirovini, koji brine o svemu oko kluba, a vrlo je aktivan i kao trener u našem stručnom štabu. Odlična atmosfera i među trenerima takođe je doprinela ovom velikom uspehu. Zahvalio bih se apsolutno svima na podršci, razumevanju i strpljenju. Nije bilo lako, ali uspeli smo! - ističe Borilović

Izuzetni uspesi OKK "Spartak" plod su dugogodišnjeg stručnog rada i posvećenosti

Iza mladih košarkaša Spartaka je izuzetno naporna sezona. Igrači rođeni 2000. zbog igranja Kadetske lige praktično od novembra do juče nisu imali slobodnog vikenda, završili su prvenstvo na trećoj poziciji.

- Ostaje žal zbog dve utakmice koje smo izgubili na poen, a da smo tu imali više sreće našli bi se na državnom prvenstvu, a ovako smo završili na trećoj poziciji - rekao je Borilović

Uporedo sa kadetskom ligom OKK "Spartak" igrao je i Regionalnu ligu sa klubovima iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Tokom duge sezone igralo se svakog poslednjeg vikenda u mesecu, svaki od klubova (Pečuj, Osijek, Sloboda Tuzla i reprezentacija Novog Sada) je bio domaćin jednog turnira.

- Nama se domaćinstvo u Regionalnoj ligi poklopilo sa Memorijalom "Petar Pera Vucelić" i to je bio jedan praznik košarke u Subotici. Ono što želim istaći je da se u pauzi između finalne utakmice Regionalne lige igralo finale Kadetske lige Vojvodine za dečake rođene 2001. godine, gde su naši dečaci osvojili 1. mesto u prepunoj Hali sportova, u predivnom ambijentu. - kaže Borilović

Izuzetni uspesi OKK "Spartak" plod su dugogodišnjeg stručnog rada i posvećenosti

Pred početak Letnje lige OKK "Spartak" se pojačao sa dva seniora iz Subotice koji su doneli preko potrebno iskustvo i savete za mlađe igrače.

- U Letnjoj ligi bili smo ubedljivo najmlađa ekipa, u nekim mečevima smo naspram protivnika izgledali kao da igramo sa petlićima protiv igrača gde nastupaju igrači koji imaju i po 36 godina, dok smo mi imali samo dva seniora. Upravo ova dva seniora, Ognjen Prlja i Igor Topalov, pokazali su se kao pravi uzori i svojim zalaganjem na treninzima i u takmičarskim mečevima pokazivali primer mlađim igračima i nesebično delili savete i iskustvo. - kaže Borilović

OKK "Spartak" je svoje protivnike tokom cele sezone dočekivao u OŠ "Majšanski put" gde je po rečima trenera po pravilu bila odlična atmosfera u kojoj je bilo zadovoljstvo igrati.

- Pohvalio bi ambijent na našim utakmicama. Imali smo odličnu podršku na svim našim mečevima, zaista atmosfera za poželeti i hvala im svima što su verovali u nas i time nam davali još više motiva da idemo možda i iznad svojih mogućnosti. Organizovali smo se kako znamo i umemo, pozivali smo roditelje, oni su se rado odazivali i sve je bilo na jednom odličnom nivou. - zadovoljan je Borilović

Ekipa OKK Spartaka u sezoni 2016/17 nastupila je u sastavu: Prlja Ognjen (kapiten), Igor Topalov, Filip Barna, Stefan Bijelić, Nemanja Ivić, Stefan Vidaković, Nemanja Vojnović, David Kokai, Nebojša Mickić, Leon Marcikić, Patrik Cvijin, Njegoš Milović, Strahinja Pejak, Stefan Ljubović i Jovan Kojić.

Dugogodišnji predani rad daje rezultate, nadamo se da će ova ekipa biti u prilici da ostvari kontinuitet kroz već dokazani sistem, kao i da će neka nova deca imati prilike da kroz školu košarke OKK „Spartak“ zasluže svoje mesto u seniorskom timu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5475
Povezane teme

košarka

omladinski košarkaški klub spartak

predrag borilović

jovan sirovina

okk spartak

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.