Komentara: 0
Pregleda: 2273

Izrael pobednik 19. memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"

11.09.2012. u 11:02h
Izrael pobednik 19. memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"

Devetnaesti memorijalni turnir "Stevan Vilotić Ćele" završen je juče pobedom Izraela koji je u finalnoj utakmici posle penal serije savladao reprezentaciju Belgije sa 5:3, nakon što je regularan deo završen 1:1.

U finalnom susretu obe ekipe su imale po jedno poluvreme u kojem su bili dominantniji pa je realno i bilo da pobednika odluči bolje izvođenje penala. Prvih 45. minuta pripalo je Belgijancima koji su imali zrelije prilike. Poveli su u 29. minutu golom Origi koji je preciznim šutem savladao golmana Izraela. U drugom poluvremenu igrači Izraela su delovali svežije. Krenuli su agresivnije ka golu svog protivnika i došli do izjednačenja u 56. minutu nakon odlično izvedenog slobonog udarca Ismaila. Do kraja rezultat se nije menjao iako su obe ekipe propustile nekoliko veoma izglednih prilika.

U penal završnici smireniji su bili izraelci koji su na kraju i slavili.

Belgija - Izrael 3:5 (1:1 1:0)

Subotica, stadion Bačke 1901, gledalaca: oko 300. Sudija: Miodrag Gogić, pomoćnici: Saša Živković, Srđan Kaurin. Žuti kartoni: Malanda (Belgija), Hasan, Zrihan, Josipovič (Izrael).

Belgija: Goblet, De Kegel, Malanda, Engels, Korin (20. Origi), Krouks (60. Trosard), Klaes, Šofs (69. Buekers), Foket (26. Ekangamene), Vertrate, Lumanza (79. Hanrik)

Izrael: Iluiz, Hajek, Atar (62. Gozlan), Rajan, Hasan, Perel (65. Zrihan), Laks (75. Manzur), Amzaleg, Josipovič, Šror, Kinda (75. Horev)

Juče su odigrane i utakmice za treće i peto mesto. Na Gradskom stadionu u borbi za treće mesto Mađarska je savladala Ukrajinu sa 2:0, dok je u Bačkoj Topoli Srbija bila bolje od Crne Gore, pobedivši sa 2:1.

Konačan plasman reprezentacija:

  1. Izrael
  2. Belgija
  3. Mađarska
  4. Ukrajina
  5. Srbija
  6. Crna Gora

Nakon finalne utakmice podeljeni su pehari za najbolje pojedince i ekipe.

Najbolji golman turnira bio je Gergelj Nađ (Mađarska), najbolji strelac Ismail Rajan (Izrael) Njima je plakete predala Svetlana Vučić Vilotić ćerka pokojnog čika Ćeleta. Za najboljeg igrača proglašen je Bjorn Engels (Belgija) kome je trofej predao Mitar Mrkela. Najtalentovaniji igrač Srbije je Uroš Đurđević plaketu mu je predala Svetlana Vučić Vilotić. Ivan Kajdoči sportski novinar i osnivač ovog turnira predao je fer plej nagradu reprezentaciji Belgije. Za najboljeg trenera proglašen je Ohana Elijahu (Izrael).

Pobednički pehar za osvojeno prvo mesto reprezenta Izraela predao je Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport. Drugo mesto pripalo je Belgiji čijem kapitenu je pehar predao Mitar Mrkela, dok je trećeplasiranoj reprezentaciji Mađarske trofej uručio Zoran marković, predsednik Fk Bačka 1901.

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2273
Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.