Komentara: 0
Pregleda: 1666
Foto

Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"

31.08.2020. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Bačko Dušanovo je proteklog vikenda bilo stecište kulturnog dešavanja, budući da su se u njemu okupili mladi umetnici i eminentni književnici koji su svoja dela, nastala u okviru nedavno održanih kolonija, predstavili publici i time zatvorili ovogodišnju sezonu kulturnih događaja koje organizuje Srpsko književno društvo "Krupara".
Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"

Na završnoj večeri ovogodišnje književne kolonije, svoje radove predstavili su književnici Zdenka Valent Belić, Joan Baba, Ištvan Besedeš i Vasa Pavković, a specifičnost njihovog stvaralaštva ogleda se u tome što pišu na jezicima manjina, što je, kako je istakao Dejan Simonović, sekretar SKD "Krupara", odraz kulturnog bogatstva Srbije.

- Upravo je to i cilj književne kolonije, da doprinesemo bogatstvu književnog života u Srbiji i da ga unapredimo, da se učesnici međusobno upoznaju i predstave svoja dela, razvijajući na taj način saradnju i prožimanje kultura unutar naše zemlje - rekao je Simonović.

Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"

Aktuelna epidemiološka situacija uslovila je da se ovogodišnja, jubilarna likovna kolonija "Krupar Art 2020" održi u nešto manjem, ali odabranom društvu umetnika Ivane Milev, Vladimira Lalića, Biserke Petrović, Jovane Jarebice i Petra Mošića, a kako je objasnila Biljana Milenković, selektorka likovne kolonije, to su imena za koja tek treba da čuje kako naša, tako i inostrana publika.

- Likovna kolonija ove godine slavi deceniju postojanja i moja velika želja, kao jednog likovnog urednika, bila je da budu zastupljeni svi likovni elementi, odnosno crtež, grafika, slikarstvo, a imali smo i umetnicu koja se bavi skulpturom. Dakle, zamisao je bila da spojim sve mlade umetnike koji se bave različitim tehnikama, koje istražuju na različite načine i koji se ne bave istim medijem, da podele iskustva i tako doprinesu širenju sopstvene kreativnosti - objasnila je Milenković.

Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"Čestitavši jubilej organizatorima, Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za oblast kulture i obrazovanja, rekao je da ova kulturna manifestacija ima višestruki značaj, a kao jedan od njih je to što je Bačko Dušanovo stavljeno na kulturnu mapu Vojvodine, zbog čega će lokalna samouprava i u budućnosti nastaviti da podržava njenu organizaciju.

- Ovogodišnja manifestacija je sigurno jedna od najznačajnijih na teritoriji Vojvodine i ima za cilj da promoviše tradiciju i kulturu većinskog naroda, ali i kulturu manjinskih naroda koji žive u Vojvodini, čime se svakako dičimo. U pitanju je divan jubilej kulturne manifestacije koja je doprinela tome da se Bačko Dušanovo stavi na kulturnu mapu Vojvodine i Grad će sigurno i u budućnosti nastaviti da je podržava - poručio je Nikolić.

Izložbom slika i književnom večeri zatvorena sezona kulturnih događaja u "Krupari"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1666

Povezana vest

Povezane teme

restoran krupara

kruparart likovna kolonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.