Komentara: 1
Pregleda: 1657

Izložba Tibora Lazara "Vitamin, protein, kokain" u petak u Savremenoj galeriji

09.09.2020. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe umetnika Tibora Lazara pod nazivom "Vitamin, protein, kokain" održaće se u petak, 11. septembra, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova. Na izložbi će biti predstavljene slike, kolaži i objekti-instalacije, a otvaranje će upotpuniti performansi glumaca Narodnog pozorišta, kao i ambijentalna muzika "Wb Forty–one".
Izložba Tibora Lazara "Vitamin, protein, kokain" u petak u Savremenoj galeriji

Umetnost Tibora Lazara je tesno vezana za regiju Vojvodine i njenu prošlost. U svom umetničkom istraživanju bavi se arhitekturom sa prekretnice vekova i duhom tog vremena koji je ostavio velikog traga na identitet našeg regiona. Transformiše i reinterpretira rekvizite koji su krasili ne samo spoljašnjost, nego i unutrašnjost građanskih domova.

- Lazar jezikom savremene umetnosti ukazuje na paralele dva vremena, poigrava se sa kanonima prošlosti koje uočava sa vremenske distance. U njegovim radovima prošlost i sadašnjosti se sjedinjuju, dolazi do susreta dva potpuno različita sveta. Vremenske analogije i društvene promene koje se u međuvremenu dešavaju su pitanja kojima se umetnik bavi, a u svoje radove uključuje i prepoznatljive elemente popularne kulture i ulične umetnosti - navode iz Savremene galerije Subotica.

Kustos izložbe je Tamara Kucor, a promocija kataloga, kao i prateći programi izložbe biće naknadno najavljeni. Iz Savremene galerije podsećaju posetioce koji žele da prisustvuju otvaranju izložbe da obavezno nose zaštitne maske i poštuju propisane mere zaštite.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1657

Povezana vest

Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.