Komentara: 0
Pregleda: 2494
Foto

Izložba suvenira i rukotvorina na temu Uskrsa oplemenila Vestibil Gradske kuće

31.03.2023. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Izložba suvenira i rukotvorina na temu Uskrsa oplemenila Vestibil Gradske kuće

Povodom predstojećih uskršnjih praznika u Vestibilu Gradske kuće postavljena je izložba suvenira i rukotvorina na temu Uskrsa. Uskršnja izložba narodnih rukotvorina, 17. po redu, u organizaciji KUD „Bunjevka“ okupila je brojne izlagače i posetioce svih generacija.

Izložba suvenira i rukotvorina na temu Uskrsa oplemenila Vestibil Gradske kućeIzložba suvenira i rukotvorina na temu Uskrsa oplemenila Vestibil Gradske kuće

- Još 2000.godine, kada je bila prva izložba bilo je dosta tehnika kojima su ukrašavana jaja. Drago mi je da i danas imamo jaja u lukovini, to je naše tradicionalno i malo ljudi to radi, tu je slama, crtanje ali i moderne tehnike, poput dekupaža i kombinovanja više načina. Tako nastaju prava umetnička dela – kaže Kata Kuntić, predsednica KUD „Bunjevka“.  – Oslikana su guščija, kokošija, morčija jaja a prikazane su  i druge vrste, što je jako lepa i vredna kolekcija.

Nisu  izostala ni „šlingovana“ jaja, posebno elegantna i zanimljiva.

Izložba suvenira i rukotvorina na temu Uskrsa oplemenila Vestibil Gradske kuće

- Pačija i guščija jaja se najpre izbuše i onda se iscrtaju motivi koji se rade bušilicom. Nije lako, moram biti precizna da ne bi ljuska pukla. Desi se da puknu kad već budem pri kraju – objašnjava nam Erika. – Nikad nisam merila vreme koliko treba za jedno jaje, to se ne radi tako, ne gleda se na sat, nego se radi sa uživanjem.

Izvor: Subotica.com
XVII "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina" XVII "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina" XVII "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina" XVII "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina" XVII "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina" XVII "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina" XVII "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina" XVII "Uskršnja izložba narodnih rukotvorina"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2494
Povezane teme

uskršnja izložba

kata kuntić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.