• Pregleda: 2518

Izložba skulptura umetnika Vladimira Brkanlića

Izložba skulptura umetnika Vladimira Brkanlića
Izložba skulptura umetnika Vladimira Brkanlića je postavljena u galeriji Otvorenog univerziteta od 6. do 19. februara 2012. godine. Svečano otvaranje će se održati u sredu, 8. februara u 18:00 časova.

U okviru postavke posetioci mogu da vide 40 radova, čija je tema majka, koja je prema rečima umetnika najpožrtvovanije biće i zaslužuje najveće poštovanje.

Vladimir Brkanlić rođen je 1937. godine. Obrazivanje je stekao u Učiteljskoj školi u Kikindi, VŠP i Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Živi i stvara u Vrbasu. Član je udruženja likovnih umetnika u Vrbasu i Umetničke radionice „Atelje 05“. Pored brojinih zajedničkih izložbi i učešća na likovnom salonu u Vrbasu bio je i na većem broju likovnih kolonija. Samostalne izložbe imao je u Petrovadinu, Novom Sadu, Srbobranu, Kuli, Bečeju, Totovom selu, Kanjiži, Vrbasu, Novom Bečeju, Bačkoj Topoli, Temerinu i Kikindi. Njegovih dvadeset poklon skulptura postavljene su i oplemenjuju otvoreni prostor u mestima u kojima je izlagao. O likovnom rukopisu ovog vajara sa mnogo divljenja govorili su mnogi poznati umetnici, kao što su: akademski slikar Ratko Šoć, književnici Slobodan Elezović, Momičilo Bakrač i Spasoje Grahovac, župnik Jane Utaši i mnogi drugi.

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.