Komentara: 5
Pregleda: 6363

Izložba mini železničkih maketnih modula

31.08.2014. u 16:35h
Izvor: subotica.rs
U okviru obeležavanja Dana grada, u holu Nove opštine otvorena je izložba mini železničkih maketnih modula.
Izložba mini železničkih maketnih modula

Otvaranju izložbe, koju je organizovalo dvadesetak subotičkih maketara malih železnica na čelu sa Robertom Vertom, prisustvovao je Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede. Maketa je urađena u H0 (h nula) razmeri (1:87), sa analognim upravljanjem.

Na izložbi je postavljena maketa sa približno 80 metara pruge i četiri železničke stanice. Od oko 15 kompozicija, koliko bi moglo da se postavi na maketi, istovremeno može da saobraća sedam-osam kompozicija. Maketa je uglavnom rađena po motivima iz Švajcarske, a na njoj se mogu naći i predeli Austrije, kao i deo vojvođanske pruge.

Robert Vert i njegove kolege planiraju da se i dalje bave železničkim modelarstvom i u bliskoj budućnosti će se registrovati kao Društvo železničkih maketara „Free Time Rail”. Namera im je, takođe, da u skorije vreme pređu na digitalno upravljanje maketom koje će olakšati upravljanje vozovima i povećati kapacitet same makete.

Izvor: subotica.rs
Dan grada 2014: Izložba maketa vozova Dan grada 2014: Izložba maketa vozova Dan grada 2014: Izložba maketa vozova Dan grada 2014: Izložba maketa vozova Dan grada 2014: Izložba maketa vozova Dan grada 2014: Izložba maketa vozova Dan grada 2014: Izložba maketa vozova Dan grada 2014: Izložba maketa vozova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6363
Povezane teme

dan grada

#suboticatosamja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.