Komentara: 64
Pregleda: 19985

Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" u subotu na Gradskom trgu

09.09.2016. u 17:14h
Izvor: Subotica.com
U okviru manifestacije "Zavičajni dani" u subotu u 17 časova na Gradskom trgu biće otvorena izložba fotografija više autora, pod nazivom "Oluja – zločin koji traje".
Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" u subotu na Gradskom trgu

Povod putujuće izložbe je godišnjica tog nezapamćenog zločina u kojem je više od 2.300 Srba, mahom civila, brutalno ubijeno, preko 250.000 proterano sa svojih vekovnih ognjišta, a više 25.000 njihovih kuća spaljeno i razoreno.

Organizatori izložbe, koja će biti održana u okviru manifestacije „Zavičajni dani“, su Savez srpskih udruženja Severo-bačkog okruga i Foto asocijacija Vojvodine uz podršku grada Novog Sada.

Potresna svedočenja najvećeg egzodusa u Evropi u XX veku predočiće najeminentniji srpski fotoreporteri. Na više od dvadeset velikih panoa, posetioci će moći da vide fotografije Tomislava Peterneka, Ranka Ćukovića, Jaroslava Papa, Martina Candira, Darka Dozeta, Željka Sinobada, Zorana Jovanovića – Mačka (Večernje novosti) i Slobodana Nikolića.

Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" u subotu na Gradskom trgu

foto: fotoasocijacija.org

Organizator izložbe skreće pažnju da je cilj izložbe čuvanje sećanja na jedno strašno stradanje našeg naroda koje, prečesto, pokušavaju da prekriju velom zaborava, takođe i napominje se da cilj izložbe nije manifestovanje bilo kakve mržnje i revanšizma već da se upozori da se ovako nešto više nikada nikome ne ponovi.

Izvor: Subotica.com
Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje" Izložba fotografija "Oluja - zločin koji traje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 64
Pregleda: 19985

Povezane vesti

Povezane teme

izložba fotografija

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.