Komentara: 6
Pregleda: 11286

Izložba Endija Vorhola u Subotici

15.03.2012. u 16:09h
Izvor: RTV Yueco
Izložba Endija Vorhola u Subotici

Jedna od najčuvenijih slika na kojoj se nalazi Merlin Monro biće izložena i u Subotici!

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” i Zavičajna galerija "dr Vinko Perčić", nakon više nego uspešne izložbe radova čuvenog Salvadora Dalija, organizuju izložbu radova “Pape popa” i najreprezentativnijeg predstavnika “Pop arta” Endija Vorhola!

Do početka 1960-ih Varhol je bio uspešni reklamni ilustrator, a tokom '60.-ih je od ilustratora postao jedan od najpoznatijih umetnika Amerike. Tokom ove decenije Vorhol je počeo da slika poznate američke proizvode, kao što je Koka - kola, kao i poznate popularne ikone, kao Merlin Monro, i Elizabet Tejlor. Počeo je da se bavi štampom na tkanini – sitotiskom i slike je radio u serijama, postižući time ne samo da se bavi umetnošću - masovne proizvodnje, već i da sama umetnost postaje masovni produkt. Štampao je slike novčanica, zvezda, brendiranih proizvoda i slike iz novina.

Izložba radova endija Vorhola u Subotici biće otvorena 26. marta i trajaće do 21. aprila u galeriji “Vinko Perčić”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 11286
Povezane teme

galerija dr vinko perčić

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.